Ramazan'ın ilk günü: Ramazan ayı ne zaman başlıyor? İşte Diyanet takvimi

Ramazan'ın ilk günü: Ramazan ayı ne zaman başlıyor? İşte Diyanet takvimi

Ramazan ayı başlama tarihi merak ediliyor. 3 aylara girilmesi Ramazan ayını da müjdelemişti. İnsanlar, Ramazan ayı ne zaman başlıyor ne zaman bitecek? sorularının cevabını arıyor. On bir ayın sultanı olan ve müslümanların oruç ibadetlerini yerine getirdiği bu kutsal ay ile ilgili tüm ayrıntıları sizler için bir araya getirdik.

2017 yılı Ramazan ayı ne zaman başlayacak? Her gün milyonlarca kişi tarafından sık sık sorulan bu sorunun cevabı ve dini günler ile ilgili detaylı takvime haberimizde yer verdik. 

2017 yılı Ramazan ayı ne zaman başlayacak sorusu milyonlarca Müslüman vatandaş tarafından her gün sıklıkla aranan konulardan birisi haline geldi. On bir ayın sultanı olan Ramazan için artık çok az bir zaman kaldı. Tüm ailelerin ortak bir sofrada buluşacağı Ramazan ayında hem kıymetli iftarlar yapılacak hem de dualar okunacak.

RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR? İŞTE RAMAZANIN İLK GÜNÜ

Ramazan ayı başlama tarihi ve önemli ayrıntılarını derledik. Ramazan ayı 27 Mayıs 2017'de başlayacak. Üç gün sürecek Ramazan Bayramı'nın ilk günü 25 Haziran Pazar gününe denk gelecek. Bu şekilde vatandaşlar, Cuma akşamı mesai bitimiyle birlikte çıkacakları tatillerini, 4 gün olarak gerçekleştirebilecek.

İLK SAHUR VE İLK ORUÇ GÜNÜ NE ZAMAN? 

2017'de ilk oruç ne zaman hangi tarihte tutulmaya başlanacak? 2017 Ramazan Bayramı hangi tarihte? Ramazan Bayramı tatili kaç gün hangi günlere denk geliyor? sorularının cevabı vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. 11 ayın sultanı Ramazan için geri sayım 3 aylara girmemizle birlikte başladı. 

Ramazan ilk günü 27 Mayıs 2017 Cumartesi. Yani 2017 yılının ilk orucu 27 Mayıs Cumartesi günü tutulacak. İlk sahura da 26 Mayıs Cuma gününü 27 Mayıs Cumartesi gününe bağlayan gece kalkılacak.

Ramazan ayına oldukça az bir zaman kaldı. Ramazan hicri takvime göre 9. aydır. Hicrî kamerî aylardan 'Üç aylar' olarak tabir ettiğimiz Recep, Şaban ve Ramazan ayları tüm Müslümanlar için ayrı bir öneme sahiptir. Bu üç ayda ayrıca Regaip Kandili, Berat Kandili, Miraç Kandili ve Kadir Gecesi bulunmaktadır. Müslümanlar için en önemli günlerin arasında yer alan kandil günleri ve tarihleri haberimizde. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2017 yılı Dini günler takvimine göre, üç ayların başlangıcı 29 Mart 2017 Çarşamba gününe denk geldi. Ramazan başlangıcı da 27 Mayıs 2017 Cumartesi günü. Yani 2017 yılının ilk orucu 27 Mayıs Cumartesi günü tutulacak. İlk sahura da 26 Mayıs Cuma gününü 27 Mayıs Cumartesi gününe bağlayan gece kalkılacak. Ramazan Bayramı 1. günü 25 Haziran 2017 Pazar gününe denk geliyor. Ramazan Bayramı 2. günü 26 Haziran 2017 Pazartesi, 3. günü de 27 Haziran Salı gününe denk geliyor.

ORUÇ NE ANLAMA GELMEKTEDİR?

Oruç Arapça’da “savm” kelimesiyle ifade edilir. Savm sözlükte nefsi tutmak ve engellemek anlamındadır.

İslam dininde oruç, sabahın başlangıcı sayılan ikinci fecirden (tan yerinin ağarmasından) başlayarak güneşin batışına kadarki sürede başka bir deyişle imsaktan iftara kadar ibadet niyetiyle yemekten, içmekten ve cinsel ilişkiden nefsi uzak tutmaktır.

Oruçtan beklenen amacın gerçekleşmesi için dikkat edilmesi gereken şeyler vardır. Kamil anlamda oruç bütün organların iştirakiyle gerçekleşir. Şöyle ki: Oruç tutan kişi mideyi yemek içmekten koruduğu gibi, dili de yalandan, gıybetten, kötü ve boş sözden uzak tutmalı- dır. Göz harama bakmamalı, kusur aramamalıdır. Kulak gıybet, dedikodu ve boş sözler dinlememelidir. Gönül güzel şeyler düşünmelidir. Bilinmelidir ki, organları orucu iştirak etmeyi başaramayan kişi şeklen oruç tutmuşsa da, oruçtan beklenen gayeye bütünüyle ulaşamamış demektir

2017 RESMİ DİNİ GÜNLER VE HAFTALARI

- 29 Mart 2017 - Çarşamba Günü | Üç Ayların Başlangıcı
- 27 Mayıs 2017 - Cumartesi Günü | Ramazan'ın Başlangıcı
- 21 Haziran 2017- Çarşamba Günü | Kadir Gecesi
- 24 Haziran 2017- Cumartesi Günü | Arefe
- 25 Haziran 2017– Pazar Günü| Ramazan Bayramı 1. Gün
- 26 Haziran 2017- Pazartesi Günü | Ramazan Bayramı 2. Gün
- 27 Haziran 2017 - Salı Günü | Ramazan Bayramı 3. Gün
- 31 Ağustos 2017- Perşembe Günü | Arefe
- 1 Eylül 2017 - Cuma Günü | Kurban Bayramı 1. Gün
- 2 Eylül 2017 - Cumartesi Günü | Kurban Bayramı 2. Gün
- 3 Eylül 2017 - Pazar Günü | Kurban Bayramı 3. Gün
- 4 Eylül 2017 - Pazartesi Günü | Kurban Bayramı 4. Gün

HANGİ KANDİL NE ZAMAN?
2017 yılında kandiller hangi günlere denk geliyor müslümanlar için merak konusu oldu. İşte Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 2017 yılının kandil günleri:

30 Mart 2017 Perşembe Regaip kandili

23 Nisan 2017 Pazar Miraç kandili

10 Mayıs 2017 Çarşamba Berat kandili

29 Kasım 2017 Çarşamba Mevlid kandili

Mevlid Kandili: Hz.Muhammed’in (SAV) doğduğu gecedir.

Berat Kandili: Günahlardan kurtulma gecesidir.

Miraç Kandili: Peygamberin en yüksek yere ulaşması için duaların edildiği gecedir.

Regaip Kandili: Recep ayının ilk cumasına denk gelir ve dualar reddedilmez.

Kadir Gecesi: Kuran'ı Kerim bu gecede indirilmeye başlanmıştır. Kadir Gecesi Ramazan ayının son on gecesinde ve tekli gecelerdedir.

Ramazan ayı başlama tarihi merak ediliyor. 3 aylara girilmesi Ramazan ayını da müjdelemişti. İnsanlar, Ramazan ayı ne zaman başlıyor ne zaman bitecek? sorularının cevabını arıyor. On bir ayın sultanı olan ve müslümanların oruç ibadetlerini yerine getirdiği bu kutsal ay ile ilgili tüm ayrıntıları sizler için bir araya getirdik.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN