TİKA'dan Heratlı Alimlere iftar

TİKA'dan Heratlı Alimlere iftar

TİKA Herat Program Koordinasyon Ofisi, kentteki din adamlarına iftar yemeği verdi. Yemeğe Herat Hac ve Evkaf Başkanı Mevlevi Seyyid Muhammed Şirzâdi'nin de aralarında bulunduğu Herat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Herat medreselerinden İslâm âlimleri katıldı.

Kur’ân-ı Kerim tilâveti ile başlayan davette bir konuşma yapan Program Koordinatörü Ali Ergun Çınar, “Türkiye ve Afganistan aynı kültür ve medeniyet havzasına mensup iki dost ve kardeş ülkedir. Afganistan’ın dînî müesseselerinin Türkiye’nin 1000 yıllık Selçuklu - Osmanlı geleneğinden gelen tecrübesinden istifade etmesini arzu ediyor ve Afganistan’ın sulh ve sükûna kavuşması yolunda ki muhterem Afgan ulemasının gayretlerini takdirle karşılıyoruz” dedi.

18-06/07/img_1309.JPG

Ofisin Kütüphane ve konferans salonunda kılınan akşam namazını takiben bir konuşma yapan Şirzâdi, yemek dolayısı ile TİKA’ya teşekkür ederek,” Türkiye gerçek anlamı ile Afganistan’ın dostu olup, Türk Milleti şerefli tarihi boyunca İslâm’a hizmet etmiştir” dedi. Merhum II. Abdülhamid’in Filistin’i özenle koruduğunu ve siyonistlerin eline geçmesine müsaade etmediğini kaydeden Şirzâdi, Afgan Türk Okullarının Türkiye Maarif Vakfı’na devrinden dolayı duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN