AK Parti referandum çalışmalarına start verdi

AK Parti referandum çalışmalarına start verdi

Başbakan Binali Yıldırım, referandum kampanyasını açıklamak üzere geldiği Ankara Arena Spor Salonu'nda coşkulu bir şekilde karşılandı.

Başbakan Binali Yıldırım, referandum kampanyasını açıklamak üzere geldiği Ankara Arena Spor Salonu’nda coşkulu bir şekilde karşılandı. Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, vatandaşlara kırmızı karanfiller dağıttı. Salon dışında vatandaşlara hitap eden Başbakan Yıldırım, '80 milyon, akın akın burada ve yükselen bir ses var' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi halk oylaması tanıtım kampanyası, Başbakan Binali Yıldırım tarafından Ankara Arena Spor Salonu'nda açıklanıyor. Yıldırım, kampanya tanıtımını yapmak üzere geldiği salonda, partililer tarafından coşkulu bir şekilde karşılandı. Yıldırım'a eşi Semiha Yıldırım da eşlik etti.

80 MİLYON BURADA

Yıldırım ve eşi, partililere kırmızı karanfiller dağıttı. Yıldırım, salona girişinden önce vatandaşları selamladı. Salon dışında vatandaşlara hitap eden Yıldırım, "80 milyon, akın akın burada ve yükselen bir ses var. Meydanlarda. Güçlü Türkiye için, sürekli istikrar için kararımız, evet. İşte karar, işte gelecek.

Eminim ki kutlu yürüyüşün ilk adımını atan kurucu liderimiz, Cumhurbaşkanımız bu muhteşem tabloyu izliyor. Buradan Cumhurbaşkanımıza selamlarımızı gönderiyoruz" dedi.

Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, salona girişlerinde kendisini karşılayan vatadaşlarla ve sporcularla selamlaştı. Yıldırım, sporcuların fotoğraf isteklerini de kırmadı. Parti teşkilatıyla da tek tek selamlaşan Yıldırım, kendisi için ayrılan platform üzerinde yürüyerek vatandaşlara karanfiller dağıttı.

YÜZ TANIMA SİSTEMİ KULLANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ismini duyan heyecanlı kalabalıktan çığlıklar yükseldi. Salonda, bayılan bir vatandaş ise sağlık ekipleri tarafından acil müdahale ile tedavi altına alındı. Arena Spor Salonu’nda güvenlik önlemleri dikkat çekti. Salona girişlerde, vatandaşlar için yüz tanıma sistemi kullanıldı.

EVET ŞARKISI SAHALARDA

Vatandaşlar, 15 Temmuz şehitlerinin yer aldığı ve ‘Büyük değişim, güçlü lider’ pankartını Başbakan Yıldırım’ın salona girişi esnasında açtı. Yıldırım’ın girişi esnasında kampanyada yer alacak, Uğur Işılak’ın bestelediği ‘Evet diyoruz’ şarkısı çalındı.
'Evet diyoruz' şarkısının sözleri şöyle:

"Düşündük inceden ince evet, biz evet diyoruz vatan ve millet deyince evet, biz evet diyoruz. Güçlü lider, güçlü devlet hedefe hız katar elbet bize düşen son bir gayret evet, biz evet diyoruz. 15 Temmuz bize ne der iyi düşün, bir karar ver rahat uyusun şehitler, evet diyoruz. Bayrak bizim, millet biziz, vatan bizim, devlet biziz memlekettir tek derdimiz evet diyoruz. Bitecek tüm dayatmalar artık büyük Türkiye var, madem milletindir karar evet diyoruz."

ERDOĞAN'DAN MESAJ! BAHÇELİ GÖRÜNTÜLERİ

Tanıtım toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başarı mesajı okunacak. 15 Temmuz gecesi yaşananların özel olarak işleneceği toplantıda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de görüntülerde yer alacak.

17-02/25/2.JPG

Toplantı ile beraber AK Parti’nin halk oylaması kampanyası fiilen başlayacak. Başbakan Yıldırım, toplantının ardından partisinin merkez karar ve yönetim kurulunu toplayacak. Yıldırım, akşam da eski milletvekilleri ve eski il başkanları ile yemekte buluşarak, referandum kampanyası için katkı isteyecek.

ERDOĞAN'IN DOĞUM GÜNÜ

Referandum kampanyasının başlangıç günü ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum gününe denk geldi.

EROL OLÇOK İLE OĞLUNUN PORTRESİ

Salonda ayrıca 15 Temmuz darbe girişimi esnasından şehit olan AK Parti'nin seçim kampanyalarının yaratıcısı Erol Olçak ile oğlunun portresi yer aldı.

TURKUAZ PLATFORM

Ankara Spor Salonu’ndaki tanıtım toplantısı 11.00’de başlayacak. Başbakan Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım’ın salona girişte partilileri selamlamaları için turkuaz renkli bir platform kuruldu.

17-02/25/4.JPG

Parti yöneticileri salonun ortasında, partililer ise tribünlerde yer alacak.

YABANCI MİSYON

123 yabancı misyon şefine davet gönderildi.

17-02/25/1-1488009204.jpg

Yalnızca Türkiye’de görev yapan yabancı misyon şefleri salonda olacak. Yurtdışından misafir olmayacak. Diğer siyasi partilerin yöneticilerine ise davetiye gitmedi.

ÖZEL DAVETLİLER

Kuruluşundan bu yana AK Parti’de görev almış, ihraç veya istifa yoluyla ayrılmamış bütün yöneticiler tanıtım toplantısına özel olarak davet edildi.

'EVET', LOGONUN ÖNÜNDE

Salonda AK Parti logosu göze batmayacak şekilde kullanılacak. “Evet” ibareli daha büyük ve görünür halde olacak. Salon Türk bayrağının renkleri olan kırmızı-beyaz balonlarla süslenecek.

500 GAZETECİ

Toplantıya 30’u uluslararası toplam 400 sivil toplum kuruluşu davet edildi. 60’ı yabancı toplam 500 basın mensubu da toplantı için akredite oldu. Basın mensupları için özel bölümler oluşturuldu.

EVET MÜHÜRLERİ

Salona Mustafa Kemal Atatürk, Türk bayrağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile AK Parti bayrağı asıldı. Kürsünün yan taraflarında 'Evet' mühürleri kullanıldı

COŞKU VE HEYECAN VAR

Toplantının koordinasyonundan sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, dün Ankara Spor Salonu’nda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Şahin, “Kampanya döneminde kullanacağımız sloganlarımızı, müziklerimizi halkımızla paylaşacağız. Çok coşkulu, heyecan verici parçalarımız var. Birlik ve beraberlik içerisinde çok güzel bir programı icra edeceğiz. Bu salondan yükselecek enerji 81 ilimize yayılacak ve çok güzel bir kampanya dönemini gerçekleştireceğiz” dedi.

ANKARA/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN