Başbakan Yıldırım Gaziantep'e hızlı tren müjdesi verdi | Son dakika haberleri

Başbakan Yıldırım Gaziantep'e hızlı tren müjdesi verdi | Son dakika haberleri

Başbakan Yıldırım Gaziantep'te halka seslendi. Yıldırım Gaziantep'e hızlı tren müjdesi vererek, " Gaziantep'e hızlı tren de gelecek. Nurdağ'a kadar geldi. Nurdağ'dan bu tarafa dönüyor tren. İnşallah organize sanayi bölgesine kadar inşaatını yapacağız oradan da Gaziantep'e bağlayacağız" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Gaziantep'te Düzbağ içme suyu isale hattı temel atma töreninde Gazianteplilere müjdeyi vererek, "Bugün Gaziantep programımız yoktu. Ama buraya geldik "Gaziantep'e uğramadan olmaz" dediler. Zaten Kilis ve Gaziantep kardeş. Şu boruyu görüyorsunuz, içinde bir jeep var. Düzbağ'dan Gaziantep'e su getirecek o. Artık elektrik motorlarıyla suyu çekip oradan sizin musluklarınıza gelmeyecek. Daha ucuza su gelecek. Fatma Hanım, belediye başkanım, Fatma bacım. Bu proje bitince su parası yarı yarıya ucuzluyor tamam mı? Söz mü? Duydunuz. Elektriğe, motora lüzum yok. Allah'ın suyu dağdan inecek evlere girecek." dedi.

Başbakan sözlerine şöyle devam etti;

"Biz 14 yılda 350 km tünel yaptık. Bu muhalefetin yalanlarını koy bizim tünellerin boyunu geçiyor. Biz işimize bakalım. Gaziantep hazır mı? 16 Nisan'a hazır mı Gaziantep? Gaziantep, biz sizlerle gurur duyuyoruz. Bakın, şu projeyi bir iki cümleyle anlatayım. Düzbağ projesi 1 milyar 250 milyon. Mehmet Bey hesap kitap işini iyi bilir. Bu projeleri Türkiye AK Parti iktidarından önce rüyasında bile göremiyordu. Bırak 1 milyarlık oprojeyi, en temel ihtiyaçlarını göremiyordu. Memur maaşlarını veremiyordu. Paraların yüzde 85'i faize gidiyordu. Şimdi yüzde 10'u bile değil yüzde 8,5'unu faize veriyoruz. İşte Düzbağ projesine veriyoruz, Gaziantep Çevre Yolu'na veriyoruz, Gaziantep- Dörtyol Tüneli'ne veriyoruz, Gaziantep'in, Şanlıurfa'nın otoyolunu yaptık. Gaziantep'e 14 yılda 22 milyar yatırım yaptık. Gaziantep daha fazlasına layık. Gaziantep'in insanı çalışkan, girişimci. Dört tane organize sanayi bölgesi oldu, 3 üniversite oldu. Şimdi muazzam bir kongre merkezi yapılıyor. TOKİ ile beraber 50 bin konutluk yeni bir Gaziantep kuruyor Fatma Başkanımız.

HIZLI TREN GELİYOR

Gaziantep yapacak çok işimiz var. 14 senedir bu işleri yaptık ama burnumuzdan getirdiler. Binbir engelle karşılaşarak bu işleri yaptık. Şeytan taşlamaktan vakit kaldıkça bu muazzam eserleri yaptık. 16 Nisan'da inşallah kararımız evet. Kararımız net, oyumuz evet. Tabii ki evet. Önce millet kararımız evet. Tek bayrak, tek vatan, tek millet, tek devlet için kararımız evet. İşi bitirmiş Gaziantep. Gaziantep, gün sayıyor. Şu 16 Nisan bir gelse.

Son bir müjdem daha var. Gaziantep'e hızlı tren de gelecek. Nurdağ'a kadar geldi. Nurdağ'dan bu tarafa dönüyor tren. İnşallah organize sanayi bölgesine kadar inşaatını yapacağız oradan da Gaziantep'e bağlayacağız. Gaziantep'in havalimanı terminali yetmiyor. Kırıklı, 5 körüğü olan, 5 milyon yolcu kapasiteli yeni bir havalimanı yapıyoruz. Mayıs'ta da ihaleye çıkıyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN