YSK, CHP'nin referandumu iptal talebini reddetti | Son dakika haberleri

YSK, CHP'nin referandumu iptal talebini reddetti | Son dakika haberleri

YSK, 3 saatten fazla süren toplantıda CHP, HDP ve Vatan Partisi'nin referandumun iptal edilmesi için yaptığı başvuruları görüştü. Kurul 7 saat süren toplantıda oy çokluğu ile talepleri reddetti.

YSK Başkanı Güven "Referandum sonuçlarına yapılan itirazları bugün değerlendireceğiz" demişti. Kritik toplantı 10:39'da başladı ve 7 saat sürdü.

10 RET 1 KABUL

Kurul oy çokluğu ile CHP, HDP ve Vatan Partisi'nin referandumun iptal edilmesi için yaptığı başvuruyu redetti. Karar 10 ret, 1 kabul oyuyla alındı. 

Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklama ise şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi, Halkların Demokratik Partisi ve Vatan Partisi tarafından ayrı ayrı Yüksek Seçim Kurulu’na sunulan dilekçeler ile 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan Anayasa Değişikliği Halkoylaması’nın tam kanunsuzluk nedeniyle iptaline ilişkin talepler bugün saat 10.39 başlayan Yüksek Seçim Kurulu Toplantısı’nda görüşülmüş, yapılan değerlendirmeler neticesinde her üç talebin de ayrı ayrı oylanması sonucunda 10 üyenin ret, 1 üyenin kabul yönündeki oyları ve oy çokluğu ile reddine saat 17.30 itibariyle karar verilmiştir."

NE OLMUŞTU

Türkiye'de  pazar günü 18 maddelik anayasa değişikliği referandumu için 55 milyon 319 bin seçmen, sandığa gitti. Yapılan oylama sonunda  "evet" oyları  yüzde 51,40 "hayır" oyları oranı ise 48,60 oldu. CHP,  'mühürsüz oy' iddiasında bulunarak referandumun iptali için YSK'ya başvurdu. CHP'nin dışında bazı siyasi partiler ve vatandaşlarda YSK'ya itirazlarını iletti.  Yüksek Seçim Kurulu, (YSK) anayasa referandumuna ilişkin yapılan itirazları görüşmek üzere saat 14.30'da  toplandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN