Erdoğan "Tarlada yeşil, fabrikada siyah, bardakta kırmızı renge bürünen çayda kalite yükselecek"

Erdoğan "Tarlada yeşil, fabrikada siyah, bardakta kırmızı renge bürünen çayda kalite yükselecek"

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, yaş çay sezonuna rekolte bakımından bu yıl sezonun hava şartları nedeniyle geç başlaması sonucu eksik girildiğine dikkat çekerek "Elinizde çay olmadığı zaman var olan çay değer kazanacak

O yüzden kalite yukarıya çıkacak ve bu raflara yansıyacaktır" dedi.Yaş çay sezonu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, Doğu Karadeniz’de her yıl mayıs ayının ilk haftalarında başlayıp ekim ortalarına kadar devam eden yaş çay hasadının bölgemizde başladığını fakat havaların elverişsiz olması nedeniyle biraz geç kalındığını belirtti. Erdoğan, açıklanan yaş çay taban fiyatının da bekledikleri bir fiyat olduğunu kaydetti.ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun "Çay üreticilerimiz yoğun bir şekilde çay vermeye başlayınca maalesef özel sektör fiyatları aşağıya çekmeye çalışıyor" açıklamalarını da değerlendiren Erdoğan "Her pencereden bakıldığında değişik şeyler görülebilir. Bu söylem bazı sektörü temsil etmeyen kişilere söylenmiş olabilir ama burada bir emek var. Çay farklı bir üründür. Tarladan yeşil çıkar, fabrikada siyahlaşır ve sofralara, bardaklarımıza kırmızı olarak gelir. O yüzden emeğe saygı duymak gerekir. Bu söylemlerin yanında özel sektör temsicilerinin bir kısmı taban fiyatının üzerinden çay alıyor. Peki bunu nasıl değerlendirmek gerekiyor?" ifadesini kullandı."Şunu net söylemek gerekir sezona rekolte bakımından eksik girdik" diyen Erdoğan "O yüzden kalite yukarıya çıkacak ve bu raflara yansıyacaktır. Bu durumu iyi değerlendirmek gerekir. Hem ÇAYKUR hem de özel sektör raftaki yapay dengeyi sağlamamız gerekiyor. vatandaşımız kalıte yükseldikçe bir kilo çaydan daha çok dem alacaktır ama maliyet artacaktır. Elinizde çay olmadığı zaman var olan çay değer kazanacak. Bu algı top yekün hem üreticiye hemde tüketiciye olumlu yansıması için elimizdeki ürünün değerini bilmemiz gerekiyor" diye konuştu.

RİZE/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN