Kanser hastası kadın, engelli yeğenleri için Emine Erdoğan’dan yardım bekliyor

Kanser hastası kadın, engelli yeğenleri için Emine Erdoğan’dan yardım bekliyor

Rize’nin Pazar ilçesinde her an kayma tehlikesinin bulunduğu evinde engelli yeğenlerine bakan kanser hastası Neşe Başçırak, "Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’dan yardım istiyorum

Başka gidilecek kimsem kalmadı. Bana lütfen yardımcı olsun, ilgilensin. Ben sadece ondan yardım bekliyorum" dedi.

Pazar ilçesinin İkiztepe Mahallesi’nde trafik kazasında hayatını kaybeden kaynının iki engelli çocuğu ile birlikte yaşayan 52 yaşındaki kanser hastası Neşe Başçırak, her an kayma tehlikesinin bulunduğu evde yaşam mücadelesi veriyor. Evinin 8 yıl önce kaymaya başladığını belirten Başçırak, sözlü ve yazılı olarak yetkililere başvurduğunu ancak yanıt alamadığını belirtti.Çocuklara kendi öz çocukları gibi baktığını ifade eden Neşe Başçırak, "Çocuklar kendi bakımlarını yapamıyorlar. Her şeylerini ben karşılıyorum. Ben de kanser hastasıyım ama ben onlara kıyamam. Ben onları çok seviyorum. Benden önce kayınvalidem bakıyordu ama bakımlarını haftada bir ben yapıyordum. Kayınvalidem felç geçirdi yatalak oldu, onu da iki sene ben baktım ama ben kanser hastalığına yakalandım ve sonrasında ablam bakmaya başladı. Ama çocuklar beni bırakmadılar ve ben de her türlü mücadeleyi veririm bunlar için. Bunlar benim evlatlarım. Benim gibi hizmetlerini karşılayamazlar diye kimseye güvenmiyorum" dedi."Evimiz kaysa biz camdan atlarız, onların öyle bir imkanı yok"Evlerinin kaymasından korktuklarını belirten Başçırak, "Benim korktuğum nokta ev kayarsa biz bir şekilde camdan atlarız ama çocukların öyle imkanı yok. Ben belediyeye bunları anlattım. Yetkililere dilekçeler yazdım, rica ettik ama yok, ’yapılacak’ diyorlar, ’mutlaka yapılacak’ diyorlar ama yapmaya sıra gelince hepsi elini eteğini çekiyor. Ben her yağışta balkonlardayım. Komşularımız bile ’gece uyanıyoruz aklımıza siz geliyorsunuz’ diyorlar. Bir gece yastığa başımı koyup uyuyamıyorum. Balkonlara çıkıyorum bir şey oldu mu kaydımı evimiz diye. Ben bu tedirginlikle yaşamak istemiyorum. Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’dan yardım istiyorum. Başka gidilecek kimsem kalmadı. Bana lütfen yardımcı olsun, ilgilensin. Ben sadece ondan yardım bekliyorum" ifadelerini kullandı.

RİZE/İHA


(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN