Türkiye terör fırtınasına uyandı: 6 şehit!

Türkiye terör fırtınasına uyandı: 6 şehit!

Türkiye güne terör fırtınası ile başladı. Gece yarısı Sultanbeyli'de Fatih Polis Merkezi'ne düzenlenen intihar saldırısını sokak çatışması takip etti, bir polis müdürü şehit oldu. Sabah saatlerinde ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'na düzenlenen silahlı saldırının ardından Şırnak'tan 4 özel harekat polisi ve 1 askerin şehit olduğu haberi geldi.

[Karar]

"Kanlı Pazartesi" Sultanbeyli'de meydana gelen patlama ile başladı. Sultanbeyli'de Petrol Yolu Caddesi'ndeki 3 katlı Fatih Polis Merkezine bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendi.

15-08/10/s5.jpg

Bombalı saldırının ardından yangın çıkan binada kısmi çökme meydana geldi. Binanın yakınındaki bazı ev, işyeri ve araçlarda da hasar oluştu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, terörist saldırıya ilişkin şunlar kaydedildi:

"Saat 01.00 sıralarında Sultanbeyli ilçesi Fatih Polis Merkezi Amirliğine bomba yüklü bir araçla geldiği ilk belirlemelere göre tespit edilen terörist ya da teröristlerce yapılan saldırı neticesinde polis merkez amirliğinde görevli 1 komiser yardımcısı, 2 polis memuru ve 7 vatandaşımız hafif şekilde yaralanmış ve hastanede tedavilerine başlanılmıştır. Olay ile ilgili ayrıntılı inceleme ve çalışmalar devam etmektedir."

Yangın itfaiye tarafından söndürüldü

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Sultanbeyli Devlet Hastanesine kaldırılırken, itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın da söndürüldü.
Aralarında özel harekat polislerinin de bulunduğu çok sayıda polis ekibi karakol çevresinde güvenlik önlemlerini arttırırken, terörist saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

15-08/10/s1.jpg

Saldırıyı gerçekleştiren terörist öldü

Fatih Polis Merkezine bomba yüklü araçla saldırıyı gerçekleştiren teröristin de öldüğü belirlendi.

HDP İlçe Başkanlığı taşlandı

Bombalı saldırının ardından, HDP İlçe Başkanlığı önünde toplanan gruptakilerin taş atması sonucu parti binasında hasar oluştu.

15-08/10/s8.jpg

Durumun bildirilmesi üzerine, olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Çevrede güvenlik önlemi alan polis, gruptakilere dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Gruptakiler polisin uyarılarının ardından dağıldı.

Yaralılar taburcu edildi

Saldırıda hafif yaralanan 3 polis, tedavilerinin ardından taburcu edildi. Aynı hastaneye kaldırılan 4 vatandaşın da tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Bombalı saldırının ardından silahlı saldırı

Fatih Polis Merkezi önünde önlem alan güvenlik güçlerine 06.45 sıralarında ateş açıldı. Polisin karşılık vermesiyle çatışma çıktı.

15-08/10/s2.jpgTeröristlerin polise açtığı ateşin ardından çıkan çatışmada bir vatandaş kolundan yaralandı.

İki törerist öldürüldü, polis müdürü şehit oldu

Sultanbeyli sokaklarında yaşanan silahlı çatışmada iki saldırgan öldürüldü.

Çatışma sırasında iki ateş arasında kalan bir vatandaş kolundan vurularak hafif yaralandı.

Çatışma sırasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken ağır yaralandı.

15-08/10/s4.jpg

Sultanbeyli Devlet Hastanesine kaldırılan Beyazıt Çeken, müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

ABD Konsolosluğu'na saldırı

Türkiye, Sultanbeyli'deki çifte saldırıya kilitlenmişken İstanbul'dan bir saldırı haberi daha geldi. Sarıyer İstinye'deki ABD Başkonsolosluğuna saat 8.30 sıralarında silahlı saldırıda bulunuldu.

15-08/10/s6.jpg

İki kadın terörist konsolosluk girişine kadar yaklaşarak nöbet tutan polislere uzun namlulu silahlar ve tabanca ile ateş etti.

Ölen ya da yaralananın olmadığı saldırı sonrasında bölgeye sevk edilen çok sayıda polis ekibi, iki saldırganı yakalamak için operasyon başlattı.

15-08/10/s7.jpgGüvenlik güçleri Sultanbeyli ve İstinye'deki saldırıların ardından İstanbul genelinde alarma geçti/FOTOĞRAFLAR:AA

Saldırganlardan birinin başkonsolosluğun yakınındaki bir eve girdiği belirlendi. Eve giren Özel Harekat Şube Müdürlüğü polisleri, kadın saldırganı yaralı ele geçirdi. 

Şüpheli, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Diğer zanlıyı yakalamak için başlatılan operasyonlar sürüyor.

Saldırıyı terör örgütü DHKP-C üstlendi.

Konsolosluk bir sonraki duyuruya kadar kapalı kalacak

ABD Başkonsolosluğuna silahlı saldırı sonrasında başkonsolosluğa ait "ABDIstanbul" Twitter adresinden yapılan açıklamada, "Bu sabah İstanbul'daki ABD Başkonsolosluğu yakınlarında yaşanan olaydan dolayı bir sonraki duyuruya kadar konsolosluk kapalı kalacaktır" ifadesine yer verildi.

Şırnak'ta özel harekatçılara mayın tuzağı: 4 şehit

Terör fırtınasında en acı haber Şırnak'ın Silopi ilçesinden geldi. Silopi'de terör örgütü mensuplarınca yola döşenen uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucunda 4 özel harekatçı polis şehit oldu, bir özel harekatçı polis ağır yaralandı.

Valilikten yapılan açıklamada, ilçede 09.00 sıralarında güvenlik birimlerinin yürüttüğü çalışmalar esnasında bölücü terör örgütü mensuplarınca yola döşenen uzaktan kumandalı mayının patlatıldığı belirtildi.

"Silopi'de bölücü terör örgütü mensuplarınca yola döşenen uzaktan kumandalı mayının patlaması sonucunda 4 polisimiz şehit olmuş, bir polisimiz yaralanmıştır" ifadelerine yer verilen açıklamada, bölücü terör örgütü tarafından yapılan hain saldırıların faillerinin yakalanmasına yönelik güvenlik güçlerince geniş çaplı operasyon başlatıldığı kaydedildi.

Terhis olan askerlere saldırı: 1 şehit

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinden de saldırı haberi geldi. Askeri helikoptere bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan ateş sonucu 1 er şehit oldu.

15-08/10/1skorsky_helikopter_ozellikleri_8.jpg

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Terhis olan ve izne giden erbaş ile erleri, Beytüşşebap'tan Şırnak merkeze nakleden helikoptere, Beytüşşebap yakınlarında bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından açılan ateş sonucu 1 er yaralandı. Aynı helikopter ile Şırnak Asker Hastanesi'ne tahliye edilen er, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı" bilgisi verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN