Sözleşmeli personelin kadroya alınması gündemde

Sözleşmeli personelin kadroya alınması gündemde

Kamudaki geçici ve sözleşmeli personel, toplu sözleşme masasına taşınan teklifle heyecanlandı.

Önümüzdeki hafta kamuda çalışan onbinlerce geçici ve sözleşmeli personelin gözü Toplu Sözleşme masasında olacak.

Memur-Sen’in kamuda geçici istihdam şekillerine itiraz etmesi ve devlet memurları kanunun 4/B ile 4/C maddeleri kapsamında çalışan personelin kadroya alınmasını talep etmesi üzerine bu konu gündeme gelecek. Memur-Sen’in teklifinin kabul görmesi halinde on binlerce geçici ve sözleşmeli personele kadro verilecek.

4/B ve 4/C başta olmak üzere tüm geçici ve sözleşmeli personele kadro verilmesini için teklif sunduklarını ifade eden Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti ve Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, sundukları teklifin, kamu kurumlarının kuruluş kanunlarına göre istihdam edilen personel, KİT’lerde çalışan sözleşmeli personel ve işçi statüsünde çalışan yüksel öğrenimli personele kadro verilmesini kapsadığını belirtti. 

Memurlarla ilgili zamdan yararlanmaları isteniyor 

Teklife göre, kamuda istihdam edilen geçici personele kadro verilmesi ile ilgili işlem sonuçlanana kadar memurlarla ilgili zamdan yararlanmaları isteniyor. 

Öte yandan, kadrolarını alıncaya kadar kamudaki geçici personelin, memurlar için teklif edilen 2016 yılı için yüzde 8+8 oranında maaş artışı ve 150 TL seyyanen zam ile 2017 yıllı için yüzde 7+7 oranında maaş artışı ve 100 TL seyyanen zamdan da yararlanmalarını isteniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN