IŞİD'den Taliban'a toplu infaz

IŞİD'den Taliban'a toplu infaz

Son zamanlarda Afganistan'da Taliban'a kafa tutan IŞİD, bu örgütün üyelerine yönelik gerçekleştirdiği bombalı infazla büyük bir güç gösterisinde bulundu.

Son dönemde birçok İslam ülkesinin yanısıra Afganistan'da da boy göstermeye başlayan IŞİD, Taliban üyelerine yönelik şok bir toplu infaz eylemi gerçekleştirdi. IŞİD militanları, esir aldıkları Taliban ve Taliban'a destek veren aşiret üyelerini, üzerlerine bomba bağlayarak havaya uçurdu.

15-08/10/d2fb099e-6337-4ec8-a9ff-1257e8d1173c.jpg
Önce bombaları yerleştirdiler.

Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar şehrinde gerçekleştirilen toplu infazın görüntülerini yayınlayan IŞİD, infaza gerekçe olarak Taliban'ın Nangarhar'da kendisine saldırmasını gösterdi. Geçtiğimiz günlerde IŞİD Taliban üyelerini kaçırıp infaz etmiş, bunun üzerine Taliban da IŞİD'e yönelik bir saldırı başlatmıştı.

15-08/10/isid-taliban-uyelerini-sov-yaparak-infaz-etti-21-video.jpg
Sonra Taliban üyelerini yan yana dizdiler.

"Taliban Pakistan'a çalışıyor"

IŞİD, sözkonusu videoda ayrıca Taliban'ın "tağut" Pakistan'ın istihbarat teşkilatına (ISI) çalıştığını öne sürdü. IŞİD'in propaganda amaçlı yayınladığı bu videonun, Taliban lideri Molla Ömer'in ölümünden sonra örgütte fikir ayrılıklarının olduğu söylenilen bir döneme denk gelmesi dikkat çekti. Ayrıca son zamanlarda IŞİD'in, Taliban üyelerini parayla ayartarak kendi saflarına geçirmeye çalıştığı iddia ediliyordu.

15-08/10/bd8731d0-0b47-43fb-a253-44e699ebcf6c.jpg
Bombaları patlatarak infazı gerçekleştirdiler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN