SAÜ’de "Halı-Kilim Ana Sanat Dalı Tasarım" sergisi

SAÜ’de "Halı-Kilim Ana Sanat Dalı Tasarım" sergisi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sanat Galerisi’nde, “Halı-Kilim Ana Sanat Dalı Tasarım” sergisi 18 Ekim Çarşamba günü açıldı

Tasarım Sergisinin açılış konuşmasını yapan Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Didem Atiş, sergide 28 öğrencinin 71 işinin sergilendiğini ve eserlerin Halı-Kilim Ana Sanat Dalı ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri tarafından, Anadolu halı ve kilimlerinden esinlenerek tasarlanmış olduğunu belirtti. Dekan Atiş, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Halı-Kilim Ana Sanat Dalı olarak amaçlarının geçmiş ve günümüz sanat anlayışını birleştirebilen özgün tasarımcılar yetiştirmek olduğunu ifade etti. Sergi 18-27 Ekim tarihleri arasında sanatseverler tarafından gezilebilecek.

SAKARYA/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN