Tiyatro ve dans gösterisinde Sakarya’daki Roman kültürü konu alındı

Tiyatro ve dans gösterisinde Sakarya’daki Roman kültürü konu alındı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Devlet Konservatuvarı tarafından Sakarya’daki Roman kültürünün anlatıldığı ‘Bir Ayrılık, Bir Yoksulluk, Bir Ölüm’ adlı tiyatro ve dans gösterisi düzenlendi

Devlet Konservatuvarı bölümlerinden öğretim görevlileri ve öğrencilerden oluşan 80 kişilik ekip, SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen gösteride Sakarya’daki Roman kültürünü konu aldı. Gösterinin genel sanat yönetmenliğini ve koreografisini Yrd. Doç. Kerem Cenk Yılmaz, senaryo-kurgu ve araştırmasını Umut Erdoğan, müzik yönetmenliğini de öğretim görevlileri Tuncay Kardaş ve Hamdi İtil yaptı. Sakarya’nın Erenler ilçesi Yenimahalle’de askere giden bir gencin hikayesini anlatan gösteri, izleyicilere keyifli bir gece geçirtirken, finalde ise duygulandırdı. Tiyatro ve dansın birleştiği oyun öncesinde salonu tamamen dolduran izleyiciler, yaklaşık bir buçuk saat süren gösteri sonunda oyuncuları ayakta alkışladı.

SAKARYA/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN