Askere "Organ Bağışı Hakkında Farkındalık” eğitimi

Askere "Organ Bağışı Hakkında Farkındalık” eğitimi

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezince yürütülen "Organ Bağışı Hakkında Farkındalık” eğitim faaliyetlerinden biri de Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında gerçekleştirildi

Programda, Organ Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Dr. Mehmet Kazak tarafından organ bağışının önemi vurgulanmak üzere, organ yetmezliklerinin tedavi edilmesinin yalnızca organ nakli ile mümkün olduğu, aksi halde bu hastalıkların ölümcül sonuçlara yol açtığı ifade edildi. Ülkenin organ nakli konusunda her geçen yıl daha iyi sonuçlar elde edebilmesine ve gerekli tüm hizmet alt yapılarına sahip olmasına rağmen toplumda organ bağış oranlarının hala istenen seviyede olmadığını belirten Dr. Mehmet Kazak, bu konuda farkındalık oluşturulması için toplumun her kesiminin bilgilendirilmesi ve desteğinin sağlanması gerektiğini vurguladı.Böylesine hayati bir konuya verdikleri destekten dolayı Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığına teşekkürlerini ifade eden Dr. Mehmet Kazak, organ yetmezliği hastalıklarının toplumun her kesimini ilgilendiren önemli bir sağlık sorunu olduğunu ve bu anlamda halkın her kesiminden organ bağışına duyarlılık göstermelerini ve desteklerini esirgememeleri gerektiğini dile getirdi. Kazak, “Organ nakline ihtiyacı olan binlerce hastadan biri günün birinde biz ya da bir yakınımız olabilir gerçeği unutulmamalı” dedi.Söz konusu eğitimi, askeri personel yoğun ilgiyle dinledi ve program sonunda yüksek oranda organ bağışında bulundu.

SAMSUN/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN