Atık malzemelerden yapılan elbise defilesi büyüledi

Atık malzemelerden yapılan elbise defilesi büyüledi

SAMSUN (İHA) – Samsun’da lise öğrencilerin atık malzemelerden toplayarak tasarladığı ve diktiği elbiselerden oluşan defile büyük beğeni topladı

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Avrupa Birliği Bilgi Merkezi’nce (ABBM), “Avrupa İklim Eylem Haftası” çerçevesinde, bireysel ve yerel farkındalığı artırmak amacıyla etkinlik faaliyeti organize edildi. TEMA Vakfı Samsun İl Temsilciliği ve Bulvar AVM ortaklığında, “Yerelde çok şey yapılabilir”, “Her birey veya yerel kurum çözüme katkı sağlayabilir” ana düşüncesinden hareket edilerek düzenlenen etkinlikte, Sema Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından atık malzemelerden oluşturulmuş kıyafetlerle bir defile ve sonrasında tohum ekme etkinliği ile ayrıca, yine öğrenciler tarafından hazırlanan eserlerden oluşan bir sergi düzenlendi.Gösterilerde öğrenciler tarafından atık malzemelerden yapılan elbise defilesi ise izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Elbiseye dönüşen eşyalar arasında etek olarak kullanılan şemsiye, gelinlik yapımında kullanılan plastik bardak, kaşık ve çatal, çöp poşeti, çuval, içecek pipeti, CD gibi birçok doğada kaybolması uzun süren malzeme yer aldı.“Amacımız çevre bilinci oluşturarak doğayı korumak”Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Sema Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Seher Kulin, “Elbiselerimizde çöp poşetleri, CD’ler, kablolar ve ona benzer doğayı kirleten, yüzyıllarca yok olmayan materyaller kullandık. Daha önce de birkaç defile yapmıştık. Bu tür etkinliklerde defile yaparak farkındalığı arttırmak istiyoruz. Bugün 15 elbise hazırladık. 15 öğrencimiz, kendileri hazırlayıp kendileri diktiler. Sunumunu da kendileri yaptılar. 9 giyim öğretmenimiz de destek verdi. Amacımız öğrenciler vesilesi ile herkeste çevre bilinci oluşturmaktı. Bunda başarılı olduğumuzu da düşünüyoruz. Bu elbiselerin bir maliyeti yok. Hepsi geri dönüşüm malzemelerinden elde edildi. Biriktirilen atık malzemeler daha sonrasında elbise ve gelinliklere dönüştürüldü. Bu defilenin hazırlanması 3-4 ayımızı aldı” dedi.“Halkımıza ilkim değişikliğinin önemini anlatmaya çalıştık”İklim değişikliği konusunda vatandaşları bilinçlendirmek istediklerinin altını çizen TSO ABBM Koordinatörü Esma Deniz, “AB Türkiye Delegasyonu tarafından 20 ilimizde sürdürülmekte olan Türkiye’de ABBM ağının desteklenmesi projesi kapsamında Avrupa İklim Haftası kapsamında böyle bir etkinlik düzenledik. Amacımız, iklim değişikliği ile mücadelede yerelde küçük dahi olsa katkıların ne kadar önemli olduğunu anlatabilmek. Bir farkındalık oluşturmak için bu etkinliği yaptık. Etkinliği, TEMA ve Bulvar AVM ile birlikte gerçekleştirdik. TEMA gönüllüsü birçok okul da etkinliğimizde bize katkı sağladılar. Etkinliğimize ziyaretçi ve katılımcı olan tüm Samsun halkına iklim değişikliği ile mücadelede kendilerinin küçük de olsa katkı sağlamalarının anlatmaya çalıştık” diye konuştu.Etkinlikler akşam saatlerine kadar değişik aktiviteler ile devam etti.

SAMSUN/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN