Banka hesabına girilip 94 bin lira dolandırıldı iddiası

Banka hesabına girilip 94 bin lira dolandırıldı iddiası

Samsun’da bir hastanede çalışan laboratuvar teknisyeninin internet üzerinden banka hesabına girilerek 72 bin lira kredi çekildiği, 22 bin liralık hesabının da boşaltılıp toplam 94 bin lira dolandırıldığı iddia edildi

Edinilen bilgiye göre, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde laboratuvar teknisyeni olarak görev yapan 50 yaşındaki Ömer Çelik’in iddiaya göre, hastanede görev yaptığı saat 12.30 sıralarında cep telefonunun ekranı gitti ve arıza yaptı. Kimliği belirsiz dolandırıcıların Ömer Çelik’in internet üzerinde banka hesabına girerek 72 bin lira kredi çekip başka bir hesaba da havale yaptıkları öne sürüldü. Dolandırıcıların aynı zamanda Ömer Çelik’in banka hesabında bulunan 22 bin lirayı da yine başka bir hesaba aktardığı ileri sürüldü. Bankanın saat 16.30-17.00 gibi kendisine ulaşması üzerine dolandırıldığını anlayan Ömer Çelik, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundu ve dolandırıcıların yakalanıp cezalandırılmasını istedi. Psikolojisinin bozulduğunu ve kendisine ulaşılmadan ve onayı alınmadan kredi kullanması ve hesabındaki paranın başka hesaba havale yapılmasına müsaade edilmesinin bankanın yanlışı olduğunu ifade eden Ömer Çelik, bankanın bu zararı karşılamasını istedi. Ömer Çelik, "Hastanede görev yaparken telefonunum ekranı gelip gitti ve kapandı. Dolandırıcılık telefonuma girmiş ve hesabı ele geçirmiş olabilir. Banka saatler sonra benim telefona ulaşamayınca hastanenin muhasebecisine ulaşmış ve bana ulaştıklarında dolandırıldığım ortaya çıkınca şoke oldum. Dolandırıcılar bankaya 72 bin lira kredi çekmemi sağlamışlar ve ayrıca da hesabımdaki 22 bin lirayı da başka hesaba aktarmışlar. 94 bin lira zarara uğradım. Bu olaydan dolayı psikolojim bozuldu ve aracımla kaza yaptım. Buradaki hata bankanındır. Bankanın benim mağduriyetimi giderip kendisi dolandırıcı ile hukuki süreç sürdürmelidir. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyorum" dedi.

SAMSUN/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN