Park polisi uygulamasında hareketli anlar

Park polisi uygulamasında hareketli anlar

Samsun Emniyet Müdürlüğü ekiplerince başlatılan park polisi uygulamasında üzerilerinde silah ele geçen iki şahsın gözaltına alınması esnasında gerginlik yaşandı

Polislere zorluk çıkaran ve tehdit savuran 2 kişi yaka paça gözaltına alındı.Samsun Emniyet Müdürlüğü ekiplerince park polisi uygulaması başlatıldı. Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz uygulama öncesinde basın mensupları ile bir araya gelerek, kentin ve okulların güvenliğinin sağlanması amacıyla bu tür uygulama başlattıklarını söyledi. Halkın güven içerisinde yaşaması ve genel asayişin sağlanması nedeniyle uygulama başlattıklarını dile getiren Yavuz, “Park Polisi Projesi uygulamamız kapsamında ilimizdeki ilçelerimizde toplam 3 ekip ile birlikte, parklarımızda yaşanan güvenlik zafiyeti ve yaşanabilecek olumsuz olaylara karşı müdahale edilmesi konusunda, bugün uygulama başlatacağız. Karşılaşılan olumsuzluklar karşısında adli ve idari işlemler yapılacak” dedi.Basın toplantısının ardından polis ekipleri Anıt Park’ta uygulama yaptı. Samsun Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Büro, Yunus, Park Polisi ve Çevik Kuvvet ekipleri, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz’un talimatıyla, parklardaki şüpheli kişiler üzerinde uygulama başlattı. Yapılan uygulamada ekipler şüpheli gördükleri kişiler üzerinde üst araması ve GBT sorgusu yaptı. Yunus ekipleri, şüphelendikleri 2 şahsı aramak isteyince, ekipler ile şüpheliler arasında tartışma başladı. Üst aramasına karşı çıkarak taşkınlık yapan, polise zorluk çıkartan şahıslarının üzerinden silah çıktı. Yunus ekiplerinin şahıslara kelepçe takmasının ardından şahıslar saldırgan tavırlar sergileyerek, polise direndi. Polise ve kendilerini görüntüleyen gazetecilere hakaretler savuran 2 şüpheli, ekipler tarafından etkisiz hale getirilerek yaka paça gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar ekip aracına bindirilirken polisleri ve gazetecileri “Sizinle savaşacağım” diye tehdit etti.Park Polisi uygulamasında çok sayıda kişinin üst araması ve GBT sorgusu yapıldı.

SAMSUN/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN