Tok: "Samsun ’evet’ diyor"

Tok: "Samsun ’evet’ diyor"

İlkadım Belediyesi Başkanı Erdoğan Tok, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 26 Mart’taki Samsun mitingi 16 Nisan’daki tablonun özetidir” dedi

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ve AK Parti teşkilat üyeleri 16 Nisan’da yeni anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili yapılacak referandum için esnaf odalarını ve vatandaşları ziyaret ederek neden “evet” denilmesi gerektiğini anlattı.Daha güçlü TürkiyeYeni sistemde Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin terörle mücadeleye güç katacağına vurgu yapan AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, “İnsanımız özgürlüklerini güvenli bir ortamda yaşayacak. Kurumsal yenilenme sayesinde güvenlik politikalarımız daha da etkin şekilde işletilecek. Bölgesel ve küresel barış ile istikrara katkımız daha da artacak. Uluslararası sorunların çözümünde söz ve hak sahibi olma konusunda elimiz daha da güçlenecek” şeklinde konuştu.Birlik ve uzlaşmaCumhurbaşkanı’nın yüzde 50’nin üzerinde bir oy ile doğrudan halk tarafından seçileceği için, siyasette birlikteliğin artacağını, kutuplaşmanın azalacağını belirten Başkan Tok, “Siyasette daha sorumlu, daha akılcı, daha uyumlu bir anlayış hakim olacak. Geçmişteki hükümet krizleri tarihe karışacak. Hükümet ve meclisin uyumu önem kazanacaktır. İşte bu nedenledir ki milletimizin istikbali için Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini vatandaşlarımıza ifade ederek, ‘evet’in bu topraklar ve İslam dünyası için ne denli önemli olduğunu esnafa ve vatandaşlarımıza sürekli anlatıyoruz” diye konuştu.

SAMSUN/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN