Vali Kaymak: "Kurtarma insanın kendisinden başlar"

Vali Kaymak: "Kurtarma insanın kendisinden başlar"

’Damla Projesi’ kapsamında üniversite öğrencilerini ağırlayan Samsun Valisi Osman Kaymak, "Herkes ilk önce milleti kurtarmaya çalışır ama ilk önce kurtarma insanın kendisinden başlar" dedi

Samsun Valisi Osman Kaymak, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ’Damla Projesi’ kapsamında üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllü gençleri valilik toplantı salonunda kabul etti. Samsun’da 8 gün sürecek etkinlikte öğrenciler çeşitli etkinliklere katılacak. Kabulde, ’Damla Projesi’ kapsamında Samsun’a gelen üniversite öğrencileri; proje kapsamında aile, kurum, yetimhane, huzurevi ve engelli dernekleri gibi çeşitli yerlere ziyaretlerde bulunacaklarını, yatılı ilköğretim bölge okulu etkinliklerine katılarak, çevre ve mezarlık temizliği yapacaklarını ve proje ile gittikleri şehrin kültürünü ve yöre halkını yakından tanıma fırsatı bulacaklarını aktardılar.Vali Osman Kaymak yaptığı konuşmada, "Gençlik ve Spor Bakanlığımızın böyle bir proje düzenlemesinden dolayı tebrik ediyorum. Üniversiteli gençlerimizin bu güzel projeye katılmaları gerçekten çok önemli ve çok güzel. Bu öğrenciler bu projeye katılarak, hem değişik yerler görmüş olacaklar, hem de bu proje kapsamında aile, kurum, yetimhane, huzurevi ve engelli dernekleri gibi çeşitli yerlere ziyaretler yaparak çeşitli etkinliklerde bulunacaklar. Bu proje kapsamında gittikleri şehrin kültürünü ve yöre halkını yakından tanıma fırsatı bulacaklar. Öğrencilerimizin bu ve buna benzer sosyal etkinliklerde bulunması gerçekten çok önemli bir durum, kendilerini kutuluyorum. Böyle toplumsal konulara duyarlı olmalarından dolayı ayrıca öğrencilerimizi tebrik ediyorum" diye konuştu."Temel hedefler içerisinde iyi bir meslek edinmek çok önemlidir"Ufku ve hedefi olmayan insanın, başı boş bir birey olduğunu belirten Vali Kaymak, "Bol, bol kitap okuyarak dünyayı iyi yorumlamak, arkasından da hedefler doğrultusunda planlı çalışmak gerekir. Temel hedefler içerisinde iyi bir meslek edinmek çok önemlidir. İnsan dünyaya geliş gayesini çok iyi kurarsa hayatı da çok iyi yorumlamış olur. İyi bir insanı tüm insanlığı kurtaran adam, kötü bir insanı da bütün insanlığı berbat edecek şekilde düşünmemiz lazım. Onun için herkes ilk önce milleti kurtarmaya çalışır ama ilk önce kurtarma insanın kendisinden başlar. Siz anı çok iyi değerlendirirseniz, bilesiniz ki bütün anlar çok iyi olacaktır. İnşallah hepiniz hayattan nasihat alarak hedeflerine ulaşan, Allah’a iyi kul olan, ülkesine faydalı bir genç olarak ailesinin ve ülkesinin iftihar ettiği gençler olarak üniversiteyi bitirirsiniz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Sizlere tekrar hoş geldiniz diyerek, başarılar diliyorum" diye konuştu.Ziyarette Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz da hazır bulundu.

SAMSUN/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN