Dünya Çocuk Hakları Günü etkinliği

Dünya Çocuk Hakları Günü etkinliği

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü kapsamında Harran Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda sinema etkinliği yapılarak farkındalık oluşturulmaya çalışıldı

Sosyal Bilimler MYO Çocuk Gelişimi Programı ile Karaköprü Çadır Gençlik Merkezi işbirliğinde Çocuk gelişimi Programı öğrencilerine ve Karaköprü Çadır Gençlik Merkezi tarafından programa getirilen çok sayıda çocuk sinema izledi.Programda günün anlam ve önemini belirtmek üzere konuşma yapan Çocuk gelişimi Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Necmi Dedeoğlu, “Gözümüzün nuru çocukların haklarını korumak, asli ve kutsal görevlerimiz arasındadır.”’ dedi. Bütün dünya çocuklarının masum olduğunu belirten Dedeoğlu, Çocukların eğitim ,sağlık, beslenme ve korunma alanında her türlü iyileşmelerin ivedilikle yapılması gerektiğini ifade etti.Konuşmada konuklara hitap eden Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, “Çocuk hakları, insan hakları kavramının içinde ele alınması gereken bir konudur. Bugün, dünyanın birçok yerinde var olan insan hakları ihlalleri, çocuk boyutunda daha geniş kapsamlı bir şekilde büyümektedir. Bu duruma acil müdahale edilmesi gerekmektedir. Çocuk hakları, bir insan hakları meselesidir. Küçük yaşta ağır işlerde çalıştırılan, horlanan, hatta savaşlarda öldürülen çocuklar insanların vicdanlarını yaralamaktadır. Bu tür programlarla bu konuda farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.Program Günün anlam ve önemi konusunda konuşma yapan Öğr.Gör.Mustafa Aslan yönetiminde, öğrencilere Evliya çelebi filmi izletildi. Program konuklara çeşitli ikramların sunulmasının ardından son buldu.

ŞANLIURFA/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN