Başkentte korkutucu görüntüler: Sel evin içinden geçti

Ankara'da 5 gündür devam eden yağışlar bugün itibarıyla kent merkezindeki bazı ilçelerde sağanak etkisiyle felakete yol açtı. Cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken Yenimahalle’de sağanak nedeniyle bir apartmanın alt katlarını su bastı. Dairelerin içerisinden boşalan suyun görüntüsü ise anbean kameralara yansıdı.

Ankara'da yaklaşık 5 gündür yetkililerin uyarılarda bulunduğu yağışlar, bugün etkisini arttırdı. Bazı meydan ve caddelerdeki araçlar biriken sular nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti. Cadde ve yollarda biriken suların tahliyesi için ilçe ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışma başlattı.

Sağanak nedeniyle Yenimahalle'de bir binanın alt katlarını su bastı.

METEOROLOJİ UYARIDA BULUNDU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Eskişehir, Ankara, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanağın bugün öğle saatlerinden sonra kuvvetli olacağı uyarısında bulunmuştu. Kuvvetli yağışın akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

BAZI ALT GEÇİTLER TRAFİĞE KAPATILDI

Ankara-Çankırı ve Ankara-Eskişehir yollarında araç sürücüleri trafikte ilerlemekte güçlük çekti.

Kırıkkale-Ankara Yolu Kayadibi mevkisinde sağanak nedeniyle toprak dolan yol bir süre ulaşıma kapandı. Ekiplerin müdahalesiyle yeniden ulaşıma açılan yolda kısmi su birikintileri oluştu.

Eskişehir yolundaki bazı alt geçitler ise trafik polisleri tarafından araç geçişine kapatıldı. Dikmen'in bazı bölgelerinde de sağanak etkili olurken, Öveçler Vadisi sular altında kaldı.

Altındağ ilçesinde de öğleden sonra başlayan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Gültepe Mahallesi'nde su birikintilerinde mahsur kalan sokak hayvanları da zor anlar yaşadı.

Ankara'daki birçok alt geçitte sağanak nedeniyle su birikintileri oluşurken, Gazi Üniversitesi önündeki alt geçidi su bastı, Balgat alt geçidi ise trafiğe kapandı.

Sıhhiye'deki Aksu Kavşağı'na çıkan yollar, biriken su nedeniyle trafiğe kapatıldı. Bölgedeki bazı iş yerlerini de su bastı.

AFAD'DAN UYARI

AFAD'dan SMS yoluyla gönderilen mesaj ile Ankaralılara uyarıda bulunuldu.

Mesajda, "Bugün ilinizde yerel gök gürültülü sağanağın akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Sel, dolu tehlikelerine karşı tedbirli olun." ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir