ESK'nin ardından şimdi de Tarım Kredi Kooperatifi önünde ucuz et kuyruğu: İçler acısı manzara

ESK'nin ardından şimdi de Tarım Kredi Kooperatifi önünde ucuz et kuyruğu: İçler acısı manzara

Türkiye'nin et ihtiyacını karşılayan illerdeki ucuz et kuyruklarına her gün bir yenisi daha ekleniyor. Erzurum'da ESK önündeki ucuz et kuyruğundan sonra şimdi de ülkenin et ihtiyacının yüzde 70'ini karşılayan Elazığ'da da vatandaşlar Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Konuya ilişkin konuşan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, "Türkiye'nin et ihtiyacının yüzde 70'ini karşılayan ve Ortadoğu'ya ihracat yapan üretim merkezi Elazığ'da bu görüntü içler acısı' dedi.

Yüksek gıda fiyatları vatandaşı 'ucuz olan' arayışına yöneltirken, üreten vatandaş ürettiğini dahi satın alamayacak hale geldi.

Erzurum'da geçtiğimiz günlerde dondurucu soğuğa rağmen Et ve Süt Kurumu (ESK) önünde ucuz et almak için kuyruk oluşturan vatandaşların ardından bu kez de Elazığ'da bazı ürünlerde indirimli fiyat uygulayan Tarım Kredi Kooperatifi'nden ucuz et almak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

KIYMA 89, KUŞBAŞI 99 LİRA

Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre, kasaplarda kilosu 180-190 lirayı bulan dana kıyma Tarım Kredi Kooperatifi Market'inde indirime girdi. Dana kıymanın 89, dana kuşbaşının da 99 liradan satışa sunulacağını duyan vatandaşlar sabahın erken saatlerinde marketin yolunu tuttu. Piyasadan daha ucuza et ürünü almak isteyen vatandaşlar Kültür Mahallesi'nde bulunan Tarım Kredi Kooperatifi Marketi önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

'BU FOTOĞRAF KIŞIN ZOR GEÇECEĞİNİN GÖSTERGESİ'

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, manzaranın üzücü olduğunu belirterek şunları söyledi:

Son yirmi yıla kadar Türkiye'nin et ihtiyacının yüzde 70'ini karşılayan ve tüm Ortadoğu'ya ihracat yapan Doğu Anadolu'nun en önemli üretim merkezi Elazığımızda bu manzara içler acısı. Bu fotoğraf AK Parti'nin her alanda politikalarının iflas ettiğinin göstergesidir. AK Parti zihniyeti, yurttaşlarımızın ucuz ve güvenilir temel gıda ürünlerine ulaşmasının önündeki en büyük engeldir. Ülkede savaş yok, afet yok, ambargo yok ancak ucuzluk marketlerinde de uzun kuyruklar var. Bu kuyruklar yokluk kuyruklarıdır. AK Parti'li siyasetçilere sorsan ülke büyüyor, refah artıyor. Büyüyen bir şey varsa o da AK Parti'li bir avuç mutlu azınlığın refahıdır, milyonlarca yurttaşımız ise açlık ve yoklukla hayata tutunmaya çalışmaktadır. Bu kışın zor geçeceğini daha önce ifade etmiştik, bu fotoğraf da bunun göstergesidir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN