Van haberleri! Van’da FETÖ/PDY operasyonu: 6 gözaltı

Van haberleri! Van’da FETÖ/PDY operasyonu: 6 gözaltı

Van’da FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 6 kişi gözaltına alınırken, şahısların ikametlerinde 45 bin dolar, 10 bin 800 TL, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyaller ele geçirildi. Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün yeni bir yapılanma içerisinde olduğu, örgütsel faaliyetlerin devam ettirilmesi amacı tutuklu ve ihraç olan örgüt mensuplarının ailelerini ziyaret edilerek para dağıtıldığı tespit edildi.

Van’da FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 6 kişi gözaltına alınırken, şahısların ikametlerinde 45 bin dolar, 10 bin 800 TL, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyaller ele geçirildi.
Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün yeni bir yapılanma içerisinde olduğu, örgütsel faaliyetlerin devam ettirilmesi amacı tutuklu ve ihraç olan örgüt mensuplarının ailelerini ziyaret edilerek para dağıtıldığı tespit edildi. Bunun üzerine 17 Şubat 2018 günü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce; yapılan operasyonda M.C., Ö.A., E.A., A.Ş., Ö.E. ve H.S. isimli şahıslar gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslardan ikisinin aranma kaydının olduğu, üçünün ise 7 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu belirlendi. İkametlerde yapılan aramalarda 45 bin dolar, 10 bin 800 TL, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyaller ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli şahısların işlemleri devam ediyor.

VAN/İHA

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN