Bakan Yardımcısı Coşkunyürek karayolları işçileriyle bir araya geldi

Bakan Yardımcısı Coşkunyürek karayolları işçileriyle bir araya geldi

Siirt’e gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, Karayolları 94’üncü Şube Şefliğinde görev yapan işçilerle kahvaltı yaptı

AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, parti yöneticileri ve işçilerin katıldığı programda konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, Başbakan Binali Yıldırım’ın 25 Mart tarihindeki Siirt ziyaretinde, yapılacağını vadettiği ulaştırma yatırımlarını hayata geçirmek için il yetkilileriyle istişarede bulunmak üzere Siirt’e geldiklerini aktardı. Siirt’in ilçelerle olan bağlantısını masaya yatırmak hem de Başbakan Yıldırım’ın burada verdiği söz doğrultusunda Siirt Havaalanı’nın daha iyi fizibil hale nasıl gelebileceğini planlayacaklarını aktaran Bakan Yardımcısı Coşkunyürek, Siirt’in aynı zamanda demir yoluyla da ülke demiryolu ağına nasıl bağlayacaklarını değerlendireceklerini söyledi.Türkiye’nin son 15 yılda hızla kalkındığını aktaran Coşkunyürek, "Şuan ülkemize gıptayla bakılıyor. Yani bizim yaptığımız hizmetler bazılarının hafızası almıyor. Dün 330 ile 500 milyon dolar için IMF kapısında para dilenen bir ülke bugün nasıl olur da Çanakkale köprüsünü yapmak için ihaleye çıkıyor diye düşünüyorlar. Firmalar ihaleyi almak için birbirleriyle yarışıyor, 10 milyar TL’sini harcamak için sıraya girmiyor. Yani biz ilave bir para bulmuyoruz, ülkemizin kaynaklarından ilave bir kaynak ortaya koşmuyoruz. Firmalar ve uluslararası finans kuruluşları bunu finanse etmek için birbirleriyle yarışıyor. Bu hizmetler istikrar ve güvenin temin edilmesinden kaynaklanıyor. Bu ülkede istikrar sağlandı, güven sağlandı ve büyük bir kaynak ortaya çıktı. Karayolları ulaşımlarından tüm alanlara ciddi yatırımlar var. Bunlar bizi yöneten iradenin ülkemize hizmet etmek aşkının verdiği bir sonucudur. Yeter ki bu hizmetler yapılsın, bu yollar güzelleşirse insanlar ticaretini güzelleştirecektir" dedi.Coşkun, daha sonra, değerlendirme ve istişare toplantısına katılmak üzere Siirt Valiliğine geçti.

SİİRT/İHA


(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN