Belediye Başkanı araya girdi husumetli aileleri barıştırdı

Belediye Başkanı araya girdi husumetli aileleri barıştırdı

Siirt’in Kurtalan ilçesinde yaklaşık 5 ay önce arazi meselesi yüzünden Gürgöze köyünde çıkan silahlı kavgada biri ağır olmak üzere 8 kişi yaralanmış ve bu olayın ardından akraba olan aileler arasında husumet başlamıştı

Akraba olan aileler arasındaki husumet Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karaatay, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören ve Ak Parti İl Başkanı Özgür Calapkulu girişimleri ile barışla noktalandı.

Kanaat önderleri ve her iki ailenin bireylerine teşekkür eden Kurtalan Belediye Başkanı Karaatay, “Maalesef geçtiğimiz aylarda hiçbirimizin tavsif etmediği bir olay oldu. Hepimiz biliyoruz ki ne kadar sıkıntılı ortamlar olursa olsun olaylar ne kadar hoşumuza gitmese de mutlaka bir araya gelip barışmamız gerekiyor. Bu hem dinimizin gereği hem de örfümüzün geleneğidir. Hiç kimse böyle bir olayın yaşanmasını zaten tavsif etmiyor. Kanaat önderleri ile beraber iki aile ile görüştük. Sağ olsunlar aileler bizi kırmayarak girişimimizi karşılıksız bırakmadı ve barıştı. Bugün bu ailelerin barışmasının mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz" dedi.Başkan Karaatay’in konuşmasının ardından husumetli olan Karataş aileleri fertleri tek tek birbirleriyle tokalaşarak barıştı.

SİİRT/İHA


(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN