İzmirli hayırsever kadınlardan Siirt’te kütüphane

İzmirli hayırsever kadınlardan Siirt’te kütüphane

İzmirli bir grup ev kadını, Siirt’in Kurtalan ilçesi Sümer Mahallesi Ortaokulunda boş bir sınıfı kendi imkanlarıyla kütüphaneye çevirdi

İzmirli kadınlar adına konuşan Mine Kapı, “Siz yalnız değilsiniz, biz buradayız” projesiyle başlattıkları gönül köprüsüne Siirt’in Kurtalan ilçesinde devam ettiklerini belirterek, Sümer Mahallesi Ortaokulunda bulunan boş bir sınıfın duvar boyası, halı döşemesi ve kitaplıklarını kendi imkanlarıyla yaparak sınıfı kütüphane çevirdiklerini söyledi. Bir grup ev hanımı olarak amaçlarının kardeşlik ve sevgi tohumlarını Türkiye’nin her karışında yaşayan vatandaşlarla paylaşmak olduğunu belirten Kapı, “İster doğusundan, ister batısından ister güneyinden isterse kuzeyinden olsun bu ülkede yaşayan herkes kardeştir. Son dönemde bu kardeşlik köprüsünden daha sıkı bir şekilde kol kola yürüme ihtiyacını gördüğümüz için başta Siirt’te yaşayan vatandaşlarımız olmak üzere yardıma muhtaç insanlara ulaşmaya çalışıyoruz, köy okullarında kütüphane açıyoruz, öğrencilere kıyafet ve kırtasiye yardımı yapıyoruz. Önümüzdeki dönemlerde Siirt’e yönelik çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

SİİRT/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN