Siirt TSO, tiftik battaniyesinin tanıtımını yaptı

Siirt TSO, tiftik battaniyesinin tanıtımını yaptı

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (Siirt TSO) Başkanı Güven Kuzu, 12-17 Mayıs tarihleri arasında Kayseri Büyükşehir Belediyesince düzenlenen Türk El Sanatları Şöleninde Siirt battaniyesinin dokunuşu ve tanıtımı için stant açtı

Konu ile ilgili bilgi veren Siirt TSO Başkanı Kuzu, Kayseri Büyükşehir Belediyesince düzenlenen Türk El Sanatları şöleninde tanıtılan, Siirt’in sahip olduğu zenginliklerden biri olan Siirt battaniyesinin büyük ilgi gördüğünü söyledi. Siirt’i temsilen fuara katılan battaniye ustası Faraç İtil ise kurduğu tezgahta battaniye dokudu. Saf tiftik battaniye yapımı başta olmak üzere tanıtılan tüm yöresel ürünlere büyük ilgi olduğunu belirten İtil, şölende ayrıca, halı dokuma sanatı, Filografi, Çini yapımı, Fanila dokuma, Telkari, Çömlek yapımı, Yorgan yapımı, Ebru sanatı gibi yaklaşık 60 el sanatının tanıtıldığını ifade etti.

SİİRT/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN