Siirt’te "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" başladı

Siirt’te "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" başladı

Teması “Cami, Şehir ve Medeniyet” olarak kabul edilen Camiler ve Din görevlileri Haftası, tüm illerde olduğu gibi Siirt’te başladı

Siirt Hacı Abdulhakim Sancak Çarşı Camisinde düzenlenen programa Siirt Müftüsü Faruk Arvas, Siirt Müftü Yardımcısı Muhammed Özdemir, Kurtalan İlçe Müftüsü Mehmet Nedim Yılmaz, din görevlileri ve Kur’an Kursu öğreticileri katıldı. 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan hafta kapsamında yapılacak olan etkinliklere bütün vatandaşların davetli olduğunu kaydeden Müftü Arvas, bu yıl ki temanın “Cami, Şehir ve Medeniyet” olduğunu söyledi. Arvas, “Medeniyetin oluşmasında şehirlerin rolü nedir, önemi nedir aynı zamanda İslam medeniyetinin oluşmasında şehirle beraber caminin önemi nedir buna vurgu yapılacak. Hafta boyunca yapılacak etkinliklere tüm vatandaşları davetlidir" dedi.Müftü Arvas, “Bizim bireysel hayatımızda toplumsal hayatımızdaki caminin yeri nedir, şehir ne demektir, şehir cami için ne ifade etmektedir, şehirlerin oluşmasında camilerin katkıları nelerdir? Bu konular ele alınacak. Aynı zamanda medeniyet vurgusu yapılacaktır. Camiler, İslam medeniyetinin kalbidir. Medeniyetimizde hiçbir şehir, camisiz, mabetsiz düşünülemez. Peygamberimiz, Medine’ye vardığında ashabıyla birlikte Medine’nin kalbine derhal Mescidi Nebevi’yi inşa etmiştir. Mescid-i Nebevi, Medine’nin merkezi, medeniyetin beşiği olmuştur. İlim, irfan, ahlak, adalet, sevgi, saygı, şefkat, merhamet gibi değerler, dünyanın dört bir yanına dalga dalga bu kutlu mekândan yayılmıştır. O günden bugüne İslam beldeleri, camilerin etrafında şekillenmiştir. Din görevlileri olarak cami merkezli olarak kendimizi yenileyeceğiz. Cemaatimizle beraber el ele vererek bu beraberliğimizi daha ileri taşımak için gayret göstereceğiz” diye konuştu.

SİİRT/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN