Siirt’te yeşil alanlarda ilaçlama çalışması başlatıldı

Siirt’te yeşil alanlarda ilaçlama çalışması başlatıldı

Siirt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından kentteki park, bahçe ve yeşil alanlarda ilaçlama çalışmaları başladığı belirtildi

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından park ve bahçe, mezarlıklar, orta refüj ile yeşil alanlarda gerçekleştirilen ilaçlama çalışmaları ile bitkilerde oluşacak hastalık, zararlı ve yabancı otları, ekonomik zarar eşiği altında tutarak bitkilerin daha sağlıklı ve görsel açıdan güzel görünmesinin sağlandığı belirtildi. Yapılan açıklamada, “Zararlı böceklerin gelişimini ve üremesini engellemek için kullanılan kimyasal tarım ilaçlarından olan insektisit ile genel anlamda yabancı otları öldürmede veya normal gelişimini önlemede kullanılan kimyasal maddelerden biri olan herbisit ilaçlamaları ile şehirdeki yeşil alanlar koruma altına alınmış oluyor” denildi.

SİİRT/İHA


(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN