Yatalak oğlu için hayırseverlere seslendi

Yatalak oğlu için hayırseverlere seslendi

Siirt’te yaşayan 7 çocuk annesi Hürriyet Korkmaz, 7 yıldır yatalak olan SSPE hastası oğluna bakabilmek için yardım bekliyor

Siirt merkez Çal Mahallesi Şeyh Türki Caddesi’nde ikamet eden 7 çocuk annesi Hürriyet Korkmaz (52), 7 yıldır yatalak olan SSPE hastası 22 yaşındaki oğlu Selami’ye bakabilmek için destek bekliyor. 2010 yılında oğlunun havale geçirmesi sonucu yatağa mahkum kaldığını aktaran Korkmaz, aradan geçen zamanda oğlunu Türkiye’nin birçok hastanesinde tedavi ettirmesine rağmen sonuç alamadıklarını ifade etti. 7 yıldır oğluna baktığını ve maddi durumu olmadığı için diğer çocuklarını da ihmal ettiğini aktaran anne Korkmaz, artık maddi ve manevi olarak oğlunun durumunu kaldıracak gücünün olmadığını söyledi."Evimizi ve arabamızı sattık"Daha önce seyyar el arabası üzerinde balık satan eşinin son birkaç yıldır işsiz olduğunu aktaran Korkmaz, "Maddi durumumuz iyi değil, iyi olsaydı kimseyi rahatsız etmezdim. Çocuğum yatağında yer tarafı yara oluyor, onları zor iyileştiriyoruz. Bizim arabamız vardı sattık, ev vardı sattık. Yeter ki çocuğum iyileşsin. Diyarbakır’a, Adana’ya Ankara’ya götürdüm bir çözüm alamadık. Üstümdeki elbiseyi de satsam onu iyileştirmek istiyorum. Çünkü ne olursa olsun o daha gençtir. O da yürümek, gezmek istiyor. Okula giden çocukları gördüğünde ağlıyor. Onu teselli ediyorum. Rabbime şükürler olsun kimseden bir lokma ekmek istemiyorum. Yeter ki bir tekerlekli sandalye ve bir yatağı olsun istiyorum" dedi.Sakatlar Derneği Siirt Şube Başkanı Barış Amcalar, anne Korkmaz’ın, çocuğunun durumu ile ilgili kendilerine başvurduklarını, hastayı evinde ziyaret ederek ihtiyaçlarının tespit edildiğini söyledi. Amcalar, yatağa mahkum olan hasta için havalı ve ortopedik yatak ile birlikte bir engelli aracı için hayırseverlerden yardım beklediklerini söyledi.

SİİRT/İHA


(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN