Soylu: 'Tekrar seçime gidin' diye bu oy bize verilmedi

Soylu: 'Tekrar seçime gidin'
 diye bu oy bize verilmedi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili ''Vatandaş iki ay sonra tekrar seçime gidin' diye bu oyu bize vermedi. Vatandaşın talimatı bu değil'' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, hükümet kurma çalışmalarına ilişkin, ''Vatandaş oy kullanmaya giderken 'ben bu oyu kullanıyorum, bundan iki ay sonra tekrar seçime gidin' diye bu oyu bize vermemiştir. Bize vatandaşın, bu sorumluluğun sonuna kadar gereğini yerine getirin anlamında bir talimatı olmuştur'' dedi.

Soylu, Arsin ilçesinde esnaf ve vatandaşla bir araya gelerek, bir süre sohbet etti.

Ziyaret sırasında, hükümet kurma çalışmalarına yönelik soruları cevaplayan Soylu, AK Parti'nin seçim bittiği dakikadan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun balkon konuşmasından itibaren, bütün unsur ve teşkilatlarıyla, ortak aklıyla hareket etme konusunda fikir ve eylem birliği içerisinde olduğunu belirtti.

"İki ay sonra tekrar seçime gidin diye oy verilmedi"

Soylu, AK Parti'nin milletin kendisine verdiği sorumlulukla hareket ettiğini  ifade ederek, 'Vatandaş oy kullanmaya giderken 'ben bu oyu kullanıyorum, bundan iki ay sonra tekrar seçime gidin' diye bu oyu bize vermemiştir. Vatandaşın bize bu sorumluluğun sonuna kadar gereğini yerine getirin anlamında bir talimatı olmuştur'' diye konuştu.

AK Parti'nin anayasal süreç içerisinde hep aynı anlayışı ortaya koyduğunu da vurgulayan Soylu, şöyle konuştu:

"13 yıllık kazanımlar devam ettirebilir mi gayreti"

''Gerek Cumhuriyet Halk Partisi, gerek Milliyetçi Hareket Partisi'yle bir hükümet kurma anlayışı içerisinde olduğumuzu defalarca tekrar ettik. İlk önce çok doğal olarak, gerek Meclis'teki sandalye sayısı, gerekse oy oranı nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi ile bir işbirliği, hükümet kurulabilir mi ve birlikte Türkiye'nin, milletimizin dertlerine, sorunlarına çare üretilebilir mi, Türkiye'nin 13 yıllık kazanımları bir şekilde devam ettirebilir mi gayretinde olunmuştur. Burada ne kadar samimi olduğumuzu geldiğimiz süreç içerisinde aziz milletimiz de bütün siyasi partiler de görmüştür.''

Soylu, AK Parti'nin çizdiği yoldan vazgeçmediğine de dikkati çekerek, AK Parti'nin ortak akıl, istişare ve gerçeklik üzerinden bir beklenti ortaya koyduğunu vurguladı.

"Çeşitli dedikodular, bahaneler, mazeretler..."

İki parti arasındaki görüşmelerin siyasetin ön gördüğü medeniyet çerçevesinde gerçekleştiğini ifade eden Soylu, "İki siyasi partinin temsilcileri nezaket, içerik ve en önemlisi gelecek Türkiyesinin nasıl olacağı konusunda kendi görüşlerini sarfetmişlerdir ve ortak nokta bulmaya çalışmışlardır. Acaba bir hükümet kurma birlikteliği gerçekleşebilir mi diye bir değerlendirmeyi sayın genel başkanlarına sunmak üzere bu görüşmeleri tamamlamışlardır'' dedi.

Sıranın Başbakan Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun pazartesi günü yapacağı görüşmede olduğunu anlatan Soylu, ''Bu esnada bu hükümet kurma çalışmalarını ifsat etmek için çeşitli dedikodular, bahaneler, mazeretler üretilmektedir. Cumhurbaşkanımızın hükümet istemediği, seçim istediği şeklindeki ifadeler ve özellikle şu siyasi parti ile arzu ediyor, şu siyasi parti ile arzu etmiyor, diye ortaya konulan ifadelerin tamamı Türkiye'deki bugün var olan durumu karıştırmaya, milletin zihnine farklı sorular getirmeye yöneliktir'' şeklinde konuştu.

''Elbetteki koalisyon kolay değildir''

Soylu, bu sürecin Türkiye'de siyasetin şeffaf süreçlerinden birisi olarak tarihe nakşedileceğini de işaret ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

''Bütün siyasi partilerin ne dediği ortadadır. Elbetteki koalisyon kolay değildir. İki siyasi partinin bir arada hükümet kurması kolay bir iş değildir ve kendi adına zorlukları söz konusudur ama AK Parti bunun sorumluğundadır ve bu sorumlulukla hareket etmektedir. Sayın Başbakanımızın, Sayın Kılıçdaroğlu ile görüşmesine de bu cepheden bakmak gerekir. İnanın ki Başbakanımız, 13 yıldır Türkiye'nin elde ettiği bütün kazanımlarla, Türkiye'nin demokrasi yolculuğunu, gelişme yolculuğunu bütün tezahürleriyle, bugüne kadar yapmış olduğu değerlendirmeleri o masada ortaya koyacaktır. Onun için spekülasyonlar ortaya koymak, kötü falcılar gibi kötümser senaryolar üretmek ve hükümeti, siyaseti sıkıştırmak gayretinde olanlar boş çabalar içerisindedirler. AK Parti bu konuda elinden gelen samimiyeti bu noktaya kadar nasıl ortaya koyduysa bugünden sonra da aynısını sağlayacak ve gerçekleştirecektir.''

TRABZON/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN