Öğrencilere aşure dağıtıldı

Öğrencilere aşure dağıtıldı

Önder İmam Hatipliler Derneği ve Sinop Din Görevlileri Derneği birlikteliğiyle Sinop Şehit Ömer Can Açıkgöz İmam Hatip Lisesinde Aşure Günü programı düzenlendi

Emekli imam İlhan Tok’un Kur’an tilaveti ile başlayan programa Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik konuk oldu. Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik yaptığı açıklamada, “Aşure tatlısının çıkış noktası ile ilgili temel anlatım Hazreti Nuh ile ilgili olan anlatımdır. Nuh Peygamberin gemisinin karaya oturmasından sonra gemide bulunan son yiyeceklerden bu tatlı çorba meydana gelmiştir. Aşurenin içinde en az 12 tane farklı bileşim olmalıdır. Bunlar genelde fındık, kuru incir, kuru üzüm, ceviz, nohut, şeker, fasulye ve benzer yiyeceklerdir” dedi.Program Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik’in öğrencilere aşure dağıtmasıyla sona erdi.

SİNOP/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN