Temsili uçakla şeref turu attı

Temsili uçakla şeref turu attı

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Boyabatlı ilk hava şehidi Tayyareci Nuri Bey’i temsilen getirilen uçakla Yenikapı Fuar Alanı’nda şeref turu attı

Temsili uçağa binen Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı halkı selamladı. Uçak ve uçağın mazisi hakkında bilgi veren Şefik Çakıcı, “Bu uçağın mazisi Osmanlı’nın ilk hava şehidi Boyabatlı Tayyareci Nuri Bey’e dayanıyor. İsrail’in Yapa açıklarında İsrail seferini yaparken uçak düşüyor. Uçak düşünce Tayyareci Nuri Beyşehid olmuyor, arkadaşlarını kurtarırken şehit oluyor. Kendisi fedarkarlığın, bu toprakların ilk hava şehidi. Bu anlamda biz de Boyabat’ta park yaptık, Eskişehir’den uçak getirttik. Parka tayyare şeklinde anıtını yaptık. İstanbul’da da Sinop Tanıtım Günleri’nde tanıtımını yapıyoruz. Bunlar bizim değerlerimiz nasıl bayrak bir değerimizse, toprağımız değerimizse bunların içinde yaşayanlar, şehit olanlar da bizim birer değerimizdir. Bu anlamda onun anısını yaşatmak için bu tayyare ile tüm hemşehrilerimizi, misafirlerimizi selamlıyoruz” dedi.

SİNOP/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN