Bakan Yardımcısı Ersoy, Şırnak-Van yolunu inceledi

Bakan Yardımcısı Ersoy, Şırnak-Van yolunu inceledi

Şırnak-Van karayolunda incelemelerde bulunan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, yolun Şırnak’a yeni bir hayat vereceğini belirtti

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, yapılan çalışmaları incelemek ve bilgi almak amacıyla Şırnak’a geldi. İlk olarak valiliği ziyaret eden Ersoy’u, Vali Mehmet Aktaş, Belediye Başkanvekili Turan Bedirhanoğlu ve kurum müdürleri karşıladı. Ersoy, burada, Vali Aktaş ve 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı’dan yapılan çalışmalar ve güvenlik yolları ile ilgili bilgi aldı. Valilik çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Ersoy, “İçişleri Bakan Yardımcısı olarak hem valimizden hem de komutanımızdan ilimizde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi almaya geldik. Özellikle güvenlik öncelikli yollarımızla ilgili çalışmaları yerinde görmek, milletimize daha güvenli, daha huzurlu, daha seri hizmet verebilmek için çok önemli bir yol. Çalışmalarla ilgili hem asayiş boyutuyla, hem güvenlik boyutuyla hem de memleketin imarı, memleketin ıslahı ile ilgili zorunlu gördüğümüz çalışmalarla ilgili geldim. Gördüğüm manzarada devletimizin milletimize ulaştırmaya çalıştığı hizmetleri. Kamu görevlilerince el birliği ile çok güzel bir uyum ve ahenk içerisinde yürütülmeye çalışıldığını görmekten, milletimizle bütünleşmiş bir şekilde, onların taleplerini öncelikleyerek yapılan çalışmalara şahit olmaktan mutlu oldum. Arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Devletimizi milletimizi bu denli müşfik ve fedakar bir şekilde kucaklamasına vesile olan değerli mesai arkadaşlarıma, Valimiz başta olmak üzere kamu görevlilerimize, komutanlarımıza ve tüm arkadaşlarımızı kutluyorum” dedi.Bakan Yardımcısı Ersoy, daha sonra ise Şırnak-Van karayoluna geçerek, şantiye alanında incelemelerde bulundu. Burada da açıklamalarda bulanan Ersoy, yolun Şırnak’a yeni bir hayat vereceğini belirterek, “Şırnak-Van yolunun bizim için, Şırnak için ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Van’ı Şırnak’a bağlayacak bir yol. Aynı zamanda Şırnak’a yeni bir hayat verecek. Artık Habur Sınır Kapısı’nın Doğu Anadolu’yla bağını bu yol sağlayacaktır. Buda ciddi bir ekonomik getiri demektir. Yeni bir hayat damarı demektir. Arkadaşlarımız bugüne kadar yaptıkları çalışmaları ileriki aşamalarda daha kuvvetli bir şekilde devam ettiriyorlar. İnşallah yolun bu kısmında da gerekli proje revizeleri yapılarak, yeniden projeler ele alınarak süratle Van ile Şırnak’ı birbirine bağlayacak şekilde önümüzdeki yılın sonlarına doğru bitecek. Önümüzdeki yıl çok daha yoğun bir şekilde yenilenmiş proje ile bu sahada olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.Ersoy, daha sonra Namaz Dağı Üs Bölgesine geçerek, Çakırsöğüt 1’inci Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin’den operasyonlarla ilgili bilgi aldı.

ŞIRNAK/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN