Cizre Kaymakamlığı şehir pulu bastırdı

Cizre Kaymakamlığı şehir pulu bastırdı

Cizre Kaymakamlığı, tanıtımı projesi kapsamında ilçenin tarihi ve turistlik yerlerinin fotoğraflarından oluşan 10 farklı pul bastırdı

Cizre Kaymakamlığı, Kırmızı Medrese, Ulu Camii, Hamidiye Kışla Binası, Bırca Belek, Nuh Nebi Camii, Ebul-iz El Cezerinin Filli Su Saati, Mir Abdaliye Medresesi gibi tarihi fotoğraflardan oluşan sanatsal değeri yüksek pullar bastırdı. Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur,“Tarihi şehir Cizre’mizin her alanda tanıtılması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bastırdığımız pullar ile Türkiye’nin ve Dünyanın dört bir yanına Cizre’miz ile ilgili görselleri barındıran pulları posta yoluyla ulaştırmayı amaçlıyoruz. Projenin Cizre’nin tanıtılmasına ve bilinmesine katkı sağlayacağına inanıyorum. Pulların hazırlanmasında emeği geçen PTT Genel Müdürlüğü ve Şırnak PTT Başmüdürlüğüne teşekkür ediyorum” dedi.Şırnak PTT Başmüdürü Abdulkadir Karaboğa ise, pulun dünyada önemli bir değere sahip olduğunu belirterek, "Pulu, vatandaşlara sevdirmek, pul değerine yeni bir boyut kazandırmak amacı ile kişisel ve kurumsal pul uygulaması ile Türk pulculuğuna yeni bir heyecan kattığımızı düşünmekteyiz. Pul haline dönüşen bu görseller hatıra amaçlı kullanılabildiği gibi gönderilerinize yapıştırarak posta işleminde de kullanılabilmektedir. Bu uygulama sadece Türkiye de değil, tüm dünyada geçerlidir. Bu uygulama başka ülkelerde de değer gören bir uygulamadır. Bizde coğrafyamızdaki güzellikleri ve Cizre’mizi tanıtmış olacağız. Bu şekilde hem Cizre ilçemizi tanıtma hem de pulculuğa farklı bir boyut getirmiş oluyoruz. Kurumsal pula geçiş yapan Cizre Kaymakamlığına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ŞIRNAK/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN