Habur Kaptanları, Irak’ta gözaltında tutulan şoför için kampanya başlattı

Habur Kaptanları, Irak’ta gözaltında tutulan şoför için kampanya başlattı

Habur Kaptanları, geçtiğimiz günlerde Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nde (IKYB) bir kişiye çarparak, hayatını kaybetmesine neden olan ve gözaltında tutulan şoför arkadaşlarının serbest bırakılması için kampanya başlattı

Edinilen bilgilere göre, Türkiye ile IKYB arasında şoförlük yapan Sami Acet’in geçtiğimiz günlerde çarptığı Irak vatandaşı hayatını kaybetti. Peşmerge tarafından gözaltına alınan Acet, Kelek Karakolu’na götürüldü. Burada tutulan Acet’in bırakılması için, ölen kişinin ailesi tarafından 100 bin dolar istendi. Bunu duyan ve sosyal medyada Habur Kaptanları adıyla platform kuran Acet’in şoför arkadaşları, kampanya başlatarak, 25 bin TL topladı. Toplanan para, Acet’in ailesine teslim edildi.Habur Kaptanları adına açıklama yapan Azad Kaptan, arkadaşlarının halen IKYB’de gözaltında tutulduğunu belirterek, “Şuana kadar 25 bin TL yardım topladık. Bunu bugün ailesine teslim ettik. Kuzey Irak da kan parası olarak arkadaşımızdan 100 bin dolar isteniyor. Bu çok büyük bir rakam ve arkadaşımızın maddi durumu buna elverişli değil. Bizler şoför arkadaşları olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Yetkililerden isteğimiz arkadaşımızın bulunduğu yerden serbest bırakılması için gerekli adımları atmalarıdır” dedi.

ŞIRNAK/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN