Kılıçdaroğlu acılı aileye başsağlığı diledi

Kılıçdaroğlu acılı aileye başsağlığı diledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şırnak’taki maden göçüğünde hayatını kaybeden işçilerden Sekvan Üstün’ün babasını telefonla arayarak, başsağlığı dileklerinde bulundu

Şırnak’ta 7 işçinin hayatını kaybettiği, 1 işçinin de yaralandığı maden sahasında incelemelerde bulunan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, hayatını kaybeden işçilerden Sekvan Üstün’ün Cizre ilçesi Nur Mahallesi Ercan Camisi’nde kurulan taziyesini ziyaret etti. Baba Teter Üstün’e başsağlığı dileklerinde bulunan Tanrıkulu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu arayıp, baba Üstün ile görüştürdü. CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet de kadınların olduğu yere giderek anne Bedriye Üstün ve altı çocuk annesi acılı eş Zeynep Üstün’e taziyede dileklerinde bulundu.İki günden bu yana Şırnak’ta olduklarını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, “Bu sabah olayın gerçekleştiği ocağın başına gittik. Amacımız Şırnak’ın yaşadığı bu acıya, bu taziyelere, bu yasa ortak olmak. Dayanışma için buradayız. Şırnak’ta kömürden başka bir geçim kaynağı ve üretim alanı yok. Ancak yıllardır bu alan iş güvenliğinden ve can güvenliğinden yoksun bir biçimde çalıştırıldı. Bir rant alanı olarak görüldü çeşitli güçlerce. Şırnak’ın bu üretim alanından vazgeçmesi mümkün değil. Buranın bütün Şırnak ve çalışan işçiler bakımından iş ve can güvenliği sağlanarak emek sömürüsü olmadan işletilmesi lazım” dedi.

ŞIRNAK/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN