Kışın eksi 36 derecede çalışıyor, yazın ise 41 derecede ter döküyorlar

Kışın eksi 36 derecede çalışıyor, yazın ise 41 derecede ter döküyorlar

Kışın eksi 36, yazın ise 41 derece sıcaklıklar altında ter döken Dicle Elektrik Dağıtım çalışanları kavurucu sıcaklara aldırış etmeden gün boyu terler dökerek vatandaşların sorunlarını gidermek için uğraşıyor

Kopan telleri, trafoları, demir ve ağaç elektrik direklerini zorlu arazi koşullarına rağmen onarmaya çalışan ekipler hem kış hem de yaz aylarında aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde 12 kişilik bir ekiple zorlu arazi koşullarında vatandaşlara elektrik akımını vermek için gece gündüz çalışan Dicle Elektrik çalışanları bazen iş makineleri yardımıyla çalışmalarını sürdürse de yüksek dağ yamaçlarında sırtlarına aldıkları tel ve direkleri taşımak zorunda kalıyor. İnşaatı süren bir evin ikinci katına denk gelen iki direk arası telleri başka yere taşımak için iş makineleri getiren ekipler, uzun uğraşlar sonucunda kavurucu sıcaklar altında gün boyu çalışmak zorunda kaldı. İlçenin zorlu arazi koşullarına rağmen çalışmalarını sürdüren ekipler sıcak terler döküyor. Ekip şefi Lezgin Üce yaptığı açıklamada ekip olarak kış aylarında kar ve eksilere kadar düşen soğuklarla, yaz aylarında ise 40’ün üzerindeki sıcaklarla mücadele ettiklerini söyledi. Üce, "Beytüşşebap sahasında kışın çok zorluk çekiyoruz. Yazın da kavurucu sıcaklar altında çalışıyoruz. Ekip arkadaşlarımızla beraber kışa hazırlık için yoğun bir mesai harcıyoruz. Aynı zamanda arıza bildirimlerine en kısa zamanda ulaşıp onarmaya çalışıyoruz. Beytüşşebap’ın coğrafi koşulları kışın zorluk çıkarttığı için yaz aylarında onarım yapmak ve kış aylarına hazır hale getirmek için şimdiden kolları sıvadık. 41 derece sıcaklık var şu an, elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Sahada halka hizmet vermek için çalışmak zorundayız. Halkın sağlıklı enerji alabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.Ekip şefi Üce Beytüşşebap ve köylerine sağlıklı enerjinin verilmesi için gece gündüz çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

ŞIRNAK/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN