Köylüler, inek sürüsünü kurtarmak için kayaları parçaladı

Köylüler, inek sürüsünü kurtarmak için kayaları parçaladı

Şırnak’ın Uludere ilçesinde 3 gün önce kaybolan inek sürüsü için seferber olan köylüler, buldukları hayvanları kaldıkları yerden çıkarmak için matkaplarla kayaları deldi

Köylülerin kurtarma operasyonu nefes kesti.Uludere’de bir vatandaşa ait inek sürüsü, Ortabağ, Gülyazı, Taşdelen ve Ortasu köyleri arasındaki sarp kayalıklarda 3 gün önce kayboldu. Bunun üzerine arama çalışması başlatan köylüler, ineklerini dün sarp kayalıklar arasında buldu. Çevre köylerden yardım isteyen köylüler, halatlarla ineklerin sıkıştığı alana indi. Matkaplarla kayaları delen köylüler, uzun uğraşlar sonucu ineklerini kurtardı. İnekler, halatlarla bulundukları yerden indirilirken, köylülerin kurtarma operasyonu nefes kesti.Köylülerden Cumhur Encu, “Bir akrabamız genç çiftçi projesi kapsamında inek alarak besledi. Her gün aynı yere giden inekler bu sefer kayalık alana gitti. Onlardan bir kaçı kayboldu. Neyse ki bulduk. Ancak deliğe sıkışan iki inek vardı. Çıkaramadık. Akrabalarımıza telefon açarak ‘Yardıma gelin’ dedim. Onların sayesinde akrabamızın ineklerini yara almadan kurtardık” dedi.

ŞIRNAK/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN