Silopi’de siyasi parti ve STK’lardan Trump’a tepki

Silopi’de siyasi parti ve STK’lardan Trump’a tepki

Şırnak’ın Silopi ilçesinde siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ABD Başkanı Donald Trump’a tepki gösterdi

Silopi ilçesinde siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul etme kararı alan ABD Başkanı Donald Trump’a tepki gösterdi. AK Parti İlçe Başkanı Fatih Bilen, alınan kararın tüm İslam aleminde ve dünyanın bir çok kesimin de tepkilere neden olduğunu belirterek, “Biz Cumhurbaşkanımızın bu konudaki kararının, dirayetinin ve yüksek sesinin sonuna kadar arkasındayız” dedi.CHP İlçe Başkanı Ümran Cengiz, kararı parti olarak kınadıklarını ve bu konuda gereken neyse yapmaya hazır olduklarını ifade etti.Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) İlçe Başkanı Salih Gök, kararın skandal olduğunu belirterek, parti olarak sert bir şekilde tepki gösterdiklerini ve dünya Müslümanlarının onurlu bir şekilde Trump’ın kararına ve işgalci Siyonistlere karşı meydanlara inmeleri gerektiğini belirtti. ABD ve İsrail’e karşı bütün Müslümanların birliktelik içinde hareket etmesi gerektiğini anlatan Gök, işgalci İsrail’in varlığını gayrimeşru gördüklerini dile getirdi.İmam Hatipliler Platformu Şırnak İl Temsilcisi Osman Bilen, Suriye’de Şam’ın, Irak’ta Bağdat’ın düştüğünü belirterek, “Kudüs de düşerse İstanbul düşer, İslam aleminin çöker. Kudüs düşerse Diyarbakır, Cizre, Silopi düşer, İslam’ın kaleleri düşer. Biz Müslümanlar bunun bilincinde olmalıyız. Kudüs’ün davası ümmetin davasıdır” diye konuştuEğitim Bir-Sen İlçe Temsilcisi Bilal Aksoy ise, ABD Başkanı Trump’ın fütursuz ve pervasızca almış olduğu karara karşı Türkiye’de 81 ilde meydanlar da olacaklarını ve sonuna kadar karara karşı çıkacaklarını kaydetti.

ŞIRNAK/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN