Silopili kadınlardan Trump’a tepki

Silopili kadınlardan Trump’a tepki

Şırnak’ın Silopi ilçesinde, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı öncülüğünde bir araya gelen kadınlar, ABD Başkanı Donald Trump’a tepki gösterdi

Silopi’de bir grup kadın, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı öncülüğünde Kadın Kültür Merkezi önünde bir araya gelerek, ABD Başkanı Donald Trump’un Kudüs kararına ilişkin basın açıklaması yaptı. İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan, İslam ülkeleri liderlerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi kararlılıkla durmasını istedi.Atan, “Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Kudüs efendimizin bize emanetidir. Biz sonuna kadar bu işin peşini bırakmayacağız ve Kürt kadınları olarak sonuna kadar liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasındayız. Burada ben bütün dünyaya seslenmek istiyorum. Bir kadın olarak bütün İslam ülkelerinin de liderlerinin Sayın Cumhurbaşkanımız gibi dik duruşlarını göstermesini istiyoruz ve burada Sayın Cumhurbaşkanımız yalnız değildir sonuna kadar onun arkasındayız, diyoruz” dedi.“Dünyaya 15 Temmuz’u yaşatırız”Atan, Türkiye için Diyarbakır, Şırnak ve İstanbul ile Kudüs’ün aynı anlam ifade ettiğini belirtti. Kudüs düşerse İslam’ın kaybedeceğini aktaran Atan, “Eğer ki Kudüs düşerse biz kaybedeceğiz, dünya kaybedecek, İslam ülkeleri kaybedecek. O yüzden İslam ülkelerinin de Cumhurbaşkanımız kadar dik duruşlarını göstermelerini istiyoruz. Bütün dünya bizi duysun ki, ABD Başkanı buradan kadınların sesini duysun ki 15 Temmuz gecesi darbeyi millet olarak nasıl çökeltiysek gerekirse dünyanın 15 Temmuzunu biz yaşatırız onlara” diye konuştu.

ŞIRNAK/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN