Şırnak’ta ’Çizimlerle 40 Hadis’ yarışması ödül töreni yapıldı

Şırnak’ta ’Çizimlerle 40 Hadis’ yarışması ödül töreni yapıldı

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Şırnak İl Temsilciliği tarafından düzenlenen ’Çizimlerle 40 hadis’ konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi

Şehit Ahmet Kara Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ödül törenine, Şırnak Vali Yardımcısı Ali Arıkan, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, Türkiye Gençlik Vakfı Şırnak İl Temsilcisi Fırat Som, Müftü Yardımcısı Selahattin Özçelik, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı. İmam Veli Tatar’ın Kuran-ı Kerim tilaveti okumasıyla başlayan törende açılış konuşmasını yapan TÜGVA Şırnak İl Temsilcisi Fırat Som, Türkiye Gençlik Vakfı’nın, ezelde başlayıp ebede uzanan iyilik ve insanlık davasına karargah olmaya namzet yeni nesil bir gençlik hareketi olduğunu söyledi. Som, "Merkezi Anadolu, muhatap kitlesi ise bütün bir insanlık alemidir. Gençliği ilgilendiren her mevzuda yük almayı ve bu yükü tam bir ehliyet ve liyakatle taşımayı vazife kabul eder sorumluluk duygusunu iskeletini üstün strateji kabiliyeti ruhunu ise gözünü hiç bir budaktan sakınmayan irade ahlakı oluşturur. Milleti adına attığı her adımda sadece hakikati sesine kulak verir. Vakfımız; birliği esas, ayrılığı ise azap kabul eder. Milletimizin birliğini bölünmez, parçalanmaz parçalanınca da bir taş parçası haline gelecek muhteşem bir mermer sütun hükmünde görür. Bu yüzden birliğin hem bir zaruret hem de bereket olduğuna inanır. İnsanlığı, alınca sevinen uygarlıkların emperyalist hamlelerine karşı verince sevinen büyük İslam medeniyetini gök kubbesi altında iyilik elçisi olmaya çağırır. Kendini, adalet iyilik, ahlak, birlik ve özgürlük piramidini yeniden tesisine memur ve mecbur kabul eder. Türkiye Gençlik Vakfı’na mensup her bir gencin ülkesinin sınırları Edirne’den Hakkari’ye ülküsünün hudutları ise Üsküp’ten Patani’ye kadar uzanır. Türkiye’nin her bir vilayetinde şubesi ve on binlerce kayıtlı üyesi olan vakfımız insanlığın kurtuluşu davasına gönül veren her gencin doğal üyesi kabul eder. Türkiye Gençlik Vakfı’nın tek başına bir ümmet olmak şuurundaki her bir gönüllüsü, kim var diye seslenince sapına soluna bakmadan, fert fert ’ben varım, benim olmadığım yerde kimse yoktur’ düşüncesine sahipti" dedi.Türkiye Gençlik Vakfı Şırnak Ortaokul Koordinatörü Muhammet Sıddık Bal, TÜGVA, öğrencilerin hadisleri öğrenmesini ve bu hadisler ışığında hayatlarını sürdürmelerini sağlamak amacıyla Türkiye’deki ortaokullarda öğrenim gören öğrencilerin katıldığı ’Çizimlerle 40 Hadis’ adlı resim yarışması düzenlediklerini söyledi.Yarışmada Silopi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Medine Akyel, birinci, Şırnak merkez Hürriyet Ortaokulu öğrencisi Bedirhan Sakıcı ikinci ve Şırnak İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ayşe Hayrunnisa Çelik üçüncü olarak dereceye girdi. Dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

ŞIRNAK/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN