Baca temizliğine dikkat

Baca temizliğine dikkat

Sivas Belediyesi İtfaiye Amiri Hamdi Kuzucu, kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte vatandaşların olumsuz olaylarla karşılaşmaması için baca temizliğinin yapılması konusunda uyardı

Türkiye’de her yıl çok sayıda insanın soba ve kombilerden sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybettiğini hatırlatan İtfaiye Amiri Hamdi Kuzucu, bu tür olayların yaşanmaması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.Baca temizliği konusunda gerekli tedbirlerin alınması yönünde uyarılarda bulunan Kuzucu,"Vatandaşları baca temizliği ve tamiratı hakkında uyarmak istiyoruz çünkü temizlenmeyen, tamir edilmeyen her baca felakete davetiye çıkartmak demektir. Zamanla temizletmediğimiz her baca içerisinde kurum ve is birikir ve baca kurum biriktirdiği için zamanla işlevini yerine getiremez hale gelir. Bu da zehirli gazların dışarıya atılımını engeller. Alçak rüzgarlar sonucunda da bu zehirli gazlar bulunduğumuz ortama sızma yapmaktadır, bu da sağlığımız açısından oldukça fazla tehlike arz etmektedir. Bu gibi olumsuzluklara sebep vermemek için, bacalarımızın tamiratını ve temizliğini periyodik aralıklarla aksattırmadan yapmamız gerekmektedir. Ayrı bir konu olarak da, temizlenmeyen ve bakılmayan bacalar çatı yangınlarına sebebiyet vermektedir, bu gibi yangınlara maruz kalmamak için temizliğimizi yaptırmamız gerekmektedir" dedi.

SİVAS/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN