Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Aslan:

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Aslan:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan,"Sanayi sitelerinin dönüşümüne bakıldığında Sivas’ta 3 yıldır süren bir çalışma var

En hazır illerden bir tanesi. Bakanlık olarak çıkarılan kanunların illerde hayat geçirilmesindeki engelleri ortadan kaldırmak için bu toplantıların düzenleniyor. Bir merkezi idare olarak Ankara’daki engelleri ortadan kaldıracağız" dedi.Üretim Reform Paketi kapsamında, sanayi sitelerinin taşınması sürecinin başlamasıyla birlikte, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından belirlenen ve kent içinde kaldığı için taşınması planlanan 135 sanayi içerisinde pilot il olarak belirlenen Sivas’ta Ticaret ve Sanayi Odası’nda toplantı yapıldı.Toplantıda konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, bakanlığının Üretim Reform Paketi çerçevesinde hayata geçirmeyi planladığı, 10 İl-11 Sanayi projesiyle ilgili, "Sanayi sitelerinin dönüşümüne bakıldığında Sivas’ta 3 yıldır süren bir çalışma var. En hazır illerden bir tanesi. Bakanlık olarak çıkarılan kanunların illerde hayat geçirilmesindeki engelleri ortadan kaldırmak için bu toplantıların düzenleniyor. Bir merkezi idare olarak Ankara’daki engelleri ortadan kaldıracağız, yerelden de baktığımızda valimiz başkanlığında bu sıkıntılar ortadan kaldırılacak." diye konuştu.Aslan, Türkiye’nin içinde bulunulan hıza bakıldığında, yerel bürokratların yavaş yürüme diye seçeneklerinin olmadığını vurgulayarak, "Koşarak hızla gitmek durumundayız. Hızla giderken de elimizdeki problemleri çöze çöze gitmeliyiz. Sanayi sitelerinin dönüşümüne bakıldığında Sivas’ta 3 yıldır süren bir çalışma var. En hazır illerden bir tanesi. Bu hazırlık bizi rehavete sürüklememeli. Bu rehaveti birbirimize hatırlatarak işlerimizi daha hızlı nasıl yapabiliriz onun yoluna bakmalıyız. Kanun 1 Temmuz’da resmi gazetede yayınlandı, hedefimiz bu ayın sonunda paydaşların görüşlerini de alıp resmi gazetede yayınlatmak. Hedefiniz en kötü ihtimalle eylülün 1. ya da 2. haftası resmi gazetede yayınlanmış olur. Sonra da önümüzde bu yılın sonunda kadar bu işleri planını yapmak var." diye konuştu.Toplantıya Sivas Valisi Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım ve kurum müdürleri katıldı. Konuşmaların ardından projeyle ilgili sunum gerçekleştirildi. Toplantı soru, cevapla sona erdi.

SİVAS/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN