Gazeteciye ilginç ceza

Gazeteciye ilginç ceza

Yayın yasağı olduğu iddia edilen adli vakayı, sosyal medya hesabında paylaşan gazeteciye, yurt içi ve yurt dışı seyahat yasağı getirildi

Edinilen bilgiye göre, Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde gazetecilik yapan aynı zamanda İhlas Haber Ajansı Yıldızeli Muhabirliği görevini de yürüten Serhat Yılmazer, takip ettiği bir haberden dolayı ilginç bir cezaya çarptırıldı. Yılmazer bir süre önce ilçede gerekleşen adli bir vakayı herhangi bir yazılı, görsel ve işitsel medya kuruluşunda haberleştirmeden kendi sosyal medya sayfasında, kişilerin kimliklerini vermeden, fotoğrafları ise mozaikleyerek paylaştı. Bu paylaşımını birkaç saat sonra kaldırdı. Buna rağmen Yıldızeli Sulh Ceza Hakimliği tarafından Yılmazer hakkında, konuyla ilgili yayın yasağı alındığı için gizliliğin ihlali suçlaması ile soruşturma açıldı. Gazeteciye soruşturma boyunca haftada iki gün ilgili polis noktasına uğrayıp imza atması, Sivas İl sınırları dışına çıkmama, yurt dışına çıkmama yasağı getirildi. Verilen adli kontrol şartlarına uymaması halinde ise tutuklanacağı belirtildi.Konuyla ilgili açıklama yapan Yılmazer, “İlçemizde gerçekleşen adli bir vakayı gazeteci olarak takip ettim. Konuyla ilgili yayın yasağı bulunduğuna dair herhangi bir konu tarafıma iletilmedi. Konuyu haber yapmadan kendime ait sosyal medya hesabında, basın kanununda belirtilen şekilde kişilerin kimliklerini belirtmeyecek şekilde paylaştım. Kişilerin isimlerini yazmadım. Fotoğraflarını mozaikli olarak verdim. Paylaşımı yaptığım ve kaldırdığım sırada konuyla ilgili herhangi bir yayın yasağı yoktu. Buna rağmen birkaç saat sonra paylaşımı kaldırdım. Hakkımda soruşturma açıldı. Adli kontrol şartı getirildi. Soruşturmanın ve hakkımda verilen adli kontrol şartının ne kadar süreceği belli değil. Ben aynı zamanda ticaret yapıyorum. Verilen kararla suç işlediğime dair herhangi bir hüküm oluşmamışken hürriyetim kısıtlanmış oldu” dedi.Yılmazer avukatları vasıtasıyla alınan karara itiraz ederek bir üst mahkeme olan Sivas Sulh Ceza Mahkemesi’ne itirazda bulundu.

SİVAS/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN