’Sivas İli ve İlçelerindeki Türk Devri Hamamları’ kitabının tanıtımı yapıldı

’Sivas İli ve İlçelerindeki Türk Devri Hamamları’ kitabının tanıtımı yapıldı

Sivas Valisi Davut Gül, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından ’Sivas 1000 Temel Eser Projesi’ kapsamında yayına hazırlanıp, valiliğin desteği ile bastırılan ’Sivas İli ve İlçelerindeki Türk Devri Hamamları’ adlı kitabın tanıtım toplantısına katıldı

Şemsi Sivas-i İl Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen toplantıda söz alan İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, 1000 Temel Eser Projesi kapsamında son 5 ayda yayınlanan kitap sayısının 8’e ulaştığını söyledi. Kitabı Doç. Dr. Sultan Murat Topçu’nun kaleme aldığını ifade eden Pürlü, eser hakkında davetlilere bilgi verdi.Kitabın yazarı Doç. Dr. Sultan Murat Topçu ise 2012 yılında bu çalışmaya başladığını ifade ederek, Sivas’ta köklü bir hamam kültürünün varlığını tespit ettiklerini, Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinde il merkezinde 110 adet hamamdan bahsettiğini ancak bunlardan sadece 40 adedini tespit ettiklerini söyledi.Yayın kurulu adına söz alan Prof. Dr. Recep Toparlı ve Haluk Çağdaş’da proje ve kitap hakkındaki görüşlerini dile getirdi.Vali Davut Gül’de Sivas’ın her alanda olduğu gibi kültür anlamında da zengin bir şehir olduğunu ifade ederek, "Sivas’ın en büyük zenginliği bu kitapları hazırlayan hocaların, bunları değerlendiren yayın kurulunun ve organize eden müdürlük personelinin olmasıdır. Bu Sivas için bir şanstır. Parayı bir şekilde bulursunuz ancak bu kitapları yazmak, hazırlamak yayın hayatına kazandırmak çok kolay bir şey değildir." dedi.Her yöneticinin kente hizmetlerde bulunduğunu dile getiren Gül, "Bu binaların, yolların birçoğu yıllar sonra olmayacak ama bu kitaplar sürekli yaşayacak. Bundan sonra da yayın kurulumuzla beraber ilimizin kültür hayatına katkı sağlayacağız. Her ay bir kitabımızı hazırlayıp kamuoyuna tanıtmak istiyorduk şu anda 4 kitabımız daha var. Artık ayda 2 tane kitap tanıtımı yapabileceğiz. Bu eserlerin hayata geçirilmesinde emeği geçen yazarlarımıza, yayın kurulumuza, müdürlüğümüz çalışanlarına teşekkür ediyor, kitabımızın da hayırlı olması temennisinde bulunuyorum." diye konuştu.

SİVAS/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN