Sivas’ta Kudüs açıklaması

Sivas’ta Kudüs açıklaması

Kudüs’ün Trump tarafından İsrail’in başkenti olarak tanıyacağının açıklanmasa Sivas’ta 46 farklı kuruluşun ortak basın açıklaması ile tepki gösterildi

ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağının açıklanmasına Türkiye’de tepkiler artıyor. Bir tepki de Sivas’tan geldi. Sivas’ta 46 faklı kuruluş ortak bir basın açıklaması düzenleyerek ABD’nin karına tepki gösterdiler. ABD ve İsrail karşıtı sloganların da atıldığı açıklamada, İslam coğrafyasının küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne çevrildiği belirtilerek, “Bin yandan coğrafyamıza ölümler yağdırılırken, bir yandan da kutsallarımız çiğnenip topraklarımıza el uzatılıyor. Haksızlığın, hadsizliğin, hukuksuzluğun ve saldırganlığın geldiği son nokta olarak siyonizmin bu devirde ki piyonu Trump aracılığı ile ilk kıblemiz Kudüs’ü, Siyonist emelleri doğrultusunda başkent ilan etme cüretinde bulunmuşlardır. Filistin dar bir coğrafyada bulunan bir takım insanların meselesi değildir. Tüm İslam aleminin namusudur. Celladından diz çöküp af dileme gafletinden kurtulun. Dünya var oldukça yer yüzü bizimdir. Kudüs bizimdir” denildi.

SİVAS/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN