Son dakika! Yunan askeri Meis'e feribotla çıktı

Son dakika! Yunan askeri Meis'e feribotla çıktı

Son dakika haberi... Yunanistan, Türkiye kıyılarının 2 km açığında bulunan ve silahlandırılması yasak olan Meis Adası'na turist feribotlarıyla asker konuşlandırdı. Atina yönetiminin bu adımı, Lozan ve Paris Barış antlaşmalarının ihlali anlamına geliyor.

Doğu Akdeniz'de gerilimi tırmandıran Yunanistan, son olarak silahlandırılması yasak olan Meis Adası'na turist feribotlarıyla asker konuşlandırdı.

Fransız haber ajansı AFP tarafından servis edilen görüntülere göre, Yunan askerlerinin adaya turist feribotları ile geldiği görüldü.

İKİ ANLAŞMAYI DA İHLAL ETTİLER

Yunanistan'ın bu adımı, 1923 tarihli Lozan ve 1947 tarihli Paris antlasmalarının ihlali anlamına geliyor.

Yunanistan, yasak olmasına rağmen 1960 yılından bu yana bu adaları silahlandırılıyor.

AKAR'DAN MEİS ADASI AÇIKLAMASI

3 gün önce Anadolu Ajansı'nın Editör Masası'na konuk olan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Meis Adası'nın durumu ile ilgili şunları kaydetmişti:

"Daha önceki yapılan çalışmalarda belirlenmiş, Yunanistan'a verilmiş. İnsaf diye bir şey var, akıl var, mantık var. Meis Adası'nın Türkiye'ye uzaklığı 2 kilometre. Adanın tamamı 10 kilometrekare alan.

Yunanistan'a uzaklığı yaklaşık 600, tam anlamda 580 kilometre. Böyle bir durumda olan adaya, 40 bin kilometrekare MEB alanı, deniz yetki alanı veriyorsunuz. Hani bir söz var ya kuzulara şah olsa kurt yapmaz bu taksimi diye. Bu nasıl bir şey? Bunun kabulü isteniyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN