80 milyon tribünde

80 milyon tribünde

Beşiktaş, ilk maçta 5-0 yenildiği Bayern Münih karşısında prestij mücadelesine çıkacak. Vodafone Park’ta oynadığı 12 Avrupa kupası maçında da yenilgi yüzü görmeyen Siyah-Beyazlılar sahaya, altın sezonunu yaşadığı Şampiyonlar Ligi’ne galibiyetle veda etmek için çıkacak.

SPOR SERVİSİ/İSTANBUL

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda 5-0 kaybettiği ilk maçın rövanşında bugün Almanya temsilcisi Bayern Münih’i konuk edecek. Vodafone Park’ta saat 20.00’de başlayacak mücadelede, İngiliz hakem Michael Oliver düdük çalacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu’nu namağlup lider tamamlayarak son 16 turuna yükselen ve Bayern Münih ile eşleşen Beşiktaş, ilk maçta Allianz Arena’da rakibine 5-0 yenilmişti. Siyah-Beyazlılarda Hırvat futbolcusu Domagoj Vida, ilk maçta gördüğü kırmızı kart nedeniyle forma giyemeyecek. Sakatlığı devam eden Pepe de sahada yer alamayacak.

Ligde cezası nedeniyle forma giyemeyen Quaresma’nın ise Bayern Münih müsabakasında görev yapması bekleniyor.

Siyah-Beyazlılar 7 kez katıldığı Şampiyonlar Ligi’nde en parlak sezonunu yaşadı. Daha önce katıldığı 6 sezonda gruptan çıkamayan Beşiktaş, 7. katılımında Türkiye adına gruplara ait tüm rekorları kırarak ve lider olarak ilk kez gruptan çıktı. Grup maçlarını mağlup olmadan kapatan Siyah-Beyazlılar 4 galibiyet ve 2 beraberlikle 14 puan toplayıp puan rekoru kırarak son 16’ya kaldı. Porto, Monaco ve Leipzig’i deplasmanda yenen Kara Kartallar aynı zamanda en iyi deplasman performansına da sahip oldu. 11 gol ile Türk takımları içinde grup maçlarında en çok gol atan takım unvanını da eline geçiren Beşiktaş, üst üste 3 galibiyet alan tek Türk takımı oldu.

Beşiktaş son iki sezonda Avrupa arenasında başarılı sonuçlara imza atıyor. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi gruplarından elenmesi sonrası yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam eden Siyah-Beyazlılar, yarı finalin eşiğinden dönmüştü.

Son iki sezondaki bu başarının ardında iç sahada kaybetmemenin önemli bir katkısı var. Vodafone Park Stadı’nda özellikle Avrupa maçlarında seyirci desteği ile müthiş bir atmosfer yaratan Beşiktaş, son 12 iç saha maçında mağlubiyet yaşamadı ve 5 galibiyet, 7 beraberlik aldı. Siyah Beyazlıların iç sahadaki son mağlubiyeti 19 Mart 2015’te Atatürk Olimpiyat Stadı’nda aldığı 3-1’lik Club Brugge mağlubiyetiydi.

MÜNİH 3 YILDIZINI GETİRMEDİ

Vodafone Park’ta Beşiktaş’la 5-0’ın rövanşına çıkacak olan Bayern Münih, 3 asını Almanya’da bıraktı. Bayern Münih’in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Kingsley Coman, Arjen Robben ve Corentin Tolisso’nun Beşiktaş maçının kadrosuna alınmadığı belirtildi. Uzun süredir sakatlığı süren Neuer de kadroda yer almadı. Lewandowski, Vidal, Müller gibi isimler ise 19 kişilik kadroya dahil edildi.

İLK MAÇ SKORU HEYECANI DÜŞÜRDÜ

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, ilk mücadeleden bağımsız olarak oynayacakları bir maçın kendilerini beklediğini söyledi. Güneş, “Orada aldığımız kötü skor, ilk maçtaki heyecanımızı ve hedefimizi bir alt seviyeye düşürdü. Pepe, Vida ve Tosic kadroda olmayacak. Savunmada sayısal olarak sıkıntımız var. Umarım güzel bir maç olur ve sahamızda kazanırız” dedi. Quaresma da “Bu seviyeye gelmek kolay değil. Büyük takım ve büyük oyunculara karşı oynayacağız. Burası zor bir seviye ve tadını çıkarmak istiyoruz” açıklamasını yaptı.

BEŞİKTAŞ'TAN TALİSCA İÇİN PORTEKİZ ÇIKARMASI

Beşiktaş yönetimi, Talisca’nın Brezilya Mili Takımı’na çağrılmasının ardından Benfica ile masaya oturma kararı aldı. Yıldız futbolcunun bonservisini almak için harekete geçecek olan Beşiktaş, yöneticiler Umut Güner ve Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nu Portekiz’e gönderecek. Sözleşmedeki 20 milyon euroluk satın alma opsiyonunu kullanmak isteyen yönetim, Benfica’ya bonseric ücretini 6 taksitte ödemeyi teklif edecek.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN