Advocaat'tan Fenerbahçe'yi karıştıracak sözler!

Advocaat'tan Fenerbahçe'yi karıştıracak sözler!

UEFA Avrupa Ligi'ne Krasnodar'a elenerek veda eden Fenerbahçe'de maç sonrası teknik direktör Dick Advocaat kelimenin tam anlamıyla çıldırdı.

Hollandalı hoca başta oyuncuları olmak üzere çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

İşte Advocaat'ın sözleri...

"Maça çok iyi başladık ama öyle oynarken biraz da şans lazım o golü atabilmeniz için. Hakem bir de penaltımızı vermedi; verseydi, bambaşka bir maç olurdu.

Devre arasına kadar ancak skoru 1-1'e getirdik. O dakikadan sonra tüm riskleri alamazdık çünkü 2. golü yersek tur tamamen giderdi.

25 dakika kala riskleri aldık ama işimiz zordu. Bu akşamla ilgili gerçekçi olmalıyız. Bazı oyuncularımız vermeleri gereken katkıyı bu gece veremedi.

Moussa Sow çok net 2 pozisyon kaçırdı. Bu maçlarda böyle pozisyonlar kolay bulunmaz.

"BARCELONA DA 4-0 MAĞLUP OLUYOR"

Oyuncularımız, taraftarlarımız, bu takımın içinde olan kim varsa herkes çok üzgün. Çok fazla bahane bulabilirsiniz, ama bence gayet açık.

Gözlerinizi açın, ben açıyorum gözlerimi. Bu tarz şeyler olabiliyor, Barcelona da 4-0 yenilebiliyor. Fenerbahçe de mağlup olabilir.

Fenerbahçe'den de iyi takımlar vardır. Bu seviyede oyuncularımızdan daha fazlasını istiyoruz ama ne yazık ki veremediler.

"CHELSEA 45 MİLYONA TRANSFER YAPIYOR"

Tek yapmamız gereken mücadeleye devam etmek. Bizi Chelsea ile kıyaslayamazsınız. Oyuncuya ihtiyaçları varsa 45 milyona transfer yapıyorlar. İstedikleri oyunu oynayabilirler...

Chelsea sol beke 15 milyon veriyor. Eksiği varsa, 15 milyona transfer yapıyor, biz 5 milyona transfer yapamıyoruz, fark bu.

Sezonu 2. bitirirsek ve kupayı alırsak, bu sezonu başarılı olarak nitelendirebiliriz.

İSTİFA SORUSUNA YANIT

Yarın oturup konuşmamız gerekiyor. Devam edip etmemizle ilgili konularla. Neler yapabiliriz onları konuşacağız. Ligde neler yapabiliriz, kupada neler yapabiliriz.

Hala yeterince savaşmamız gereken kulvarlvar var. Hala iyi iş çıkarabiliriz. Her gün ne yaparız diye düşünüyoruz.

"SİZ BİR YALANCISINIZ"

Bir basın mensubu, "Kendisi de istifa edebilir. Kamuoyunda 'Hoca gönderilmek isteniyor ama tazminat şartlarını istiyor' diye algılandı. Hoca gerçekten böyle mi düşünüyor yoksa sadece o anda yapılan bir açıklama mı?

Çünkü yönetime benden daha iyi bir hoca bulursa getirebilirler diye konuştu" şeklinde bir soru sorunca Advocaat sinirlendi.

Hollandalı teknik adam verdiği cevapta, "Siz bir yalancısınız. Bir hikaye yazıyorsunuz. Bunu kamuoyu değil, siz söylüyorsunuz. İnsanlar söylüyormuş gibi algı yaratıyorsunuz.

Belirttiğiniz sebepler gerçek dışıdır. Eğer sorun teknik direktör ise buna karar verecek olan merci yönetimdir. Bir gün bir şeyler olduğunda size gerçek hikayeyi anlatırım" diyerek tepki gösterdi.

Advocaat sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rakibimiz 12 hazırlık maçıyla bu karşılaşmaya geldi. İyi takımlarla oynayarak hazırlandılar. Bizden daha iyi oynayan taraftı.

Sorun aslında çok basit. Takımın kötü oyununun sebebini görmek için gözlerinizi açın.

Bana göre herkes suçlu. Birçok hikaye üretebilirsiniz bu konuyla ilgili ama gerçekçi olmanız gerekiyor.

Ligde önümüzdeki sezon Avrupa'da yer almak için mücadele edeceğiz, kupada yolumuza devam ediyoruz.

Başka hikayeler de yazılabilir. Belki rakibin oyuncuları daha iyiydi, belki teknik direktörü daha iyiydi. Sorun aslında çok basit, iki maçta da rakibimiz bizden çok daha iyiydi.

Sistem değişikliği yapabiliriz. Her şeyi yapabilecek güçteyiz. Eğer bir işte bir sorumluluk aldıysanız ve sorumlu sizseniz bu tarz konuları düşünürsünüz. Her gün düşünüyorum.

Pozisyonları da değiştirebilirsiniz, sistemi de. 4 forvet, 4 kanat oyuncumuz var. Ama onlardan almış olduğumuz verim yeterli değil.

Belki sistemi değiştirebiliriz. 13 hafta var ligin bitimine. Anahtar bu mudur? Ben ve teknik ekibim, aylardır neler yapabileceğimizi konuşuyoruz.

Krasnodar'ın genç forveti Smolov bir süperstar değil ama iyi bir oyuncu. Rus Milli Takımı'nda çalışırken çok yetenekli bir oyuncu olduğunu görüyorduk.

İyi bir forvet ve ne yapması gerektiğini biliyor. Ne yapması gerektiğini bilen oyuncuların fark yarattığını gördük.

Ama Smallov bir süperstar değil. Öyle olsaydı Krasnodar'da ya da Fenerbahçe'de oynamazdı.

Krasnodar hak ederek bir üst tura adını yazdırdı.

Maçın ilk 15 dakikasında golü bulabilirdik. Penaltıyla golü atabilirdik. Sow atabilirdi 1-0 öne geçebilirdik. Öyle olsaydı çok daha farklı bir görüntü olabilirdi.

Bizim takımımız açısından sonraki dönemde kalite göremedik. Bunu söylemek zor ama rakibimiz hak ederek turu geçti.

Kesinlikle beni yanlış anlamanızı istemiyorum. Fenerbahçe mükemmel bir kulüp, mükemmel bir stadı var, mükemmel insanlarla birlikteyim.

Hepimiz üzgünüz aldığımız skordan dolayı. Ama kendimi gizlemeye devam edemem.

Bu işin gerçekçi bir noktası var. 2 maça baktığımızda bizden çok daha iyilerdi. Çok büyük potansiyeli olan bir kulüpteyim. Bu kulüp bir gün başaracak. Bu yıl olmaz ama 1-2 sene sonra başaracak.

Burada çok iyi insanlarla tanıştım. Benim ağzımdan ne kulüple ilgili ne de taraftarla ilgili kötü bir söz duyamazsınız. Yönetim de her şeyi yapmak istiyor ama onların da eli kolu bağlı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN