Avrupa’nın da Kara Kartalı

Avrupa’nın da Kara Kartalı

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu’nda ilk maçına Porto deplasmanında çıkan Beşiktaş sahadan 3-1’lik skorla ayrılarak kupa mücadelesine galibiyetle başladı. Siyah-Beyazlıların gollerini Talisca (13), Cenk (28) ve Babel (86) kaydetti. Porto’nun tek sayısı ise 21'de Tosic’ten (k.k.) geldi.

Beşiktaş UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu’nda Portekiz ekibi Porto’yu deplasmanda 3-1 mağlup etti. Avrupa sahnesine galibiyetle başlayan Siyah-Beyazlılara 3 puanı getiren golleri Talisca (13), Cenk (28) ve Babel (86) kaydetti. Porto’nun tek sayısı ise Tosic’ten (k.k.) geldi.

Mücadeleye temsilcimiz hızlı başladı. 13. dakikada Beşiktaş, 1-0 öne geçti. Sağdan gelişen atakta Quaresma’nın ortasında rakibinden önce hamle yapan Talisca, meşin yuvarlağı kafa vuruşuyla filelerle buluşturdu: 0-1. 19. dakikada Brahimi’nin ortasında Beşiktaş ceza alanı içinde oluşan karambolde topla son olarak buluşan Torres’in yerden sert şutunda, yan direğe çarpan meşin yuvarlak taca çıktı.

SON SÖZÜ BABEL SÖYLEDİ

21. dakikada Porto maçta eşitliği sağladı. Telles’in soldan kullandığı korner atışında ön direkte Tosic, ters bir kafa vuruşuyla topu kendi ağlarına gönderdi: 1-1. 28. dakikada Cenk Tosun, uzak mesafeden güzel bir vuruşla topu filelerle buluşturdu ve Beşiktaş bir kez daha öne geçti: 1-2. Karşılaşmanın ilk yarısı 2-1 Beşiktaş’ın üstünlüğüyle sona ererken, ikinci devrede son sözü Ryan Babel söyledi. Dakikalar 86’yı gösterdiğinde ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Hollandalı futbolcu mücadelenin skorunu belirleyen golü kaydetti: 1-3.

4.KEZ KALELERİ ŞAŞIRDI

Şampiyonlar Ligi’nde Porto ile karşı karşıya gelen Beşiktaş’ta, kornerden gelen topu ters bir vuruşla kendi ağlarına gönderen Dusko Tosic, Beşiktaş formasıyla 4. kez kendi ağlarını sarstı. Sırp oyuncu daha önce 2015-2016 sezonundaki Gençlerbirliği ile Fenerbahçe ve geçtiğimiz yıl Konyaspor maçlarında kendi kalesine gol atmıştı.

TOLGAY KADRODAN ÇIKARTILDI

Beşiktaş’ın Porto kafilesinde yer alan ancak dün gece ortaya çıkan yüksek ateş sonrası Tolgay, sağlık açısından riske edilmeyerek Porto karşısında forma giymedi. Porto mücadelesinde savunmanın önünde Tolgay’ın yerine Atiba, görev aldı. Siyah-Beyazlı ekipte ayrıca Tolga, Mitrovic, Mustafa Pektemek ve Medel yedek soyundu.

ŞENOL GÜNEŞ BEŞİKTAŞ TARİHİNE GEÇTİ

Beşiktaş’ın Porto ile oynadığı maçta, teknik direktör Şenol Güneş de rekor kırdı. Siyah-Beyazlıların başında 3. sezonunu geçiren deneyimli teknik direktör, takımdaki görevinde 19. kez bir Avrupa kupası maçında sahada yer aldı. Şenol Güneş, 18 kez Avrupa kupalarında görev alan Mircea Lucescu’yu geçerek, Beşiktaş’ı Avrupa kupalarında en fazla yöneten teknik adam olarak kulüp tarihine geçti.

PORTO TARAFTARLARINDAN TALİSCA'YA TEPKİ YAĞDI

Beşiktaş için büyük önem taşıyan karşılaşmayı Siyah-Beyazlı taraftarlar izleyemedi. Beşiktaş’ın geçen sezon UEFA Avrupa Ligi’nde Olympique Lyon ile oynadığı ilk maçta yaşanan taraftar olayları sonrası UEFA’nın her iki kulübe verdiği 2 yıl ertelemeli men cezası sonrası Siyah-Beyazlıların yönetim kurulu, bu sezon Avrupa kupalarına taraftar götürmeme kararı almıştı. Yönetim kurulunun bu kararına rağmen Porto’ya gelen bazı Beşiktaşlı taraftarların Dragao Stadı’nda, ev sahibi ekibin seyircileri arasında karşılaşmayı izlediği görüldü. Öte yandan geçtiğimiz sezon Beşiktaş’ta kiralık olarak forma giyen Porto’nun golcü oyuncusu Vincent Aboubakar, cezası nedeniyle eski takımına karşı forma giyemedi. Ayrıca bonservisi Porto’nun ezeli rakibi Benfica’da bulunan ve Beşiktaş’ta kiralık olarak forma giyen Anderson Talisca, topla buluştuğu dakikalarda ev sahibi takım taraftarlarınca yoğun şekilde protesto edildi. Talisca, Beşiktaş’ı Porto karşısında 1-0 öne geçirirken, golün coşkusunu takım arkadaşlarıyla paylaştı.
 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN